Siyaset Zana: Kürtçe bilmeyeni muhtar bile yapmayız
Paylaş
Zana: Kürtçe bilmeyeni muhtar bile yapmayız

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından Leyla Zana, "Artık bundan sonra Kürtçe okuyup yazmayanı muhtar bile yapmayız" dedi

Seçim çalışmalarını Silvan İlçesi’ndeki köylerde sürderen bağımsız milletvekili adayı Lela Zana’ya kadınlar ve gençlerin yoğun ilgi gördü. Görmez Köyü’nde seçmenlerle bir araya gelen Zana, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Siz her şeyi iyi görüyoruzsunuz. Görmeyen sistemin, devletin kendisidir. Devletin gözleri görse şimdiye kadar Kürt sorununu çözerlerdi. Bizim ile sistemin meselesi budur. Bizi görüyorlar ama beyinleri bizi görmüyor. Bezen gözleri görmeyen insanın beyni daha iyi görür. Bezen gözleri görür ama beyinleri görmüyor. Köyünüzün adı her ne kadar Görmez olsada siz bu mücadelede sürekli ayaktasınız" dedi. Köylülere artık kendilerini idare eder duruma geldiklerini anlatan Zana, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Ben gençlere seslendim ve dedim ki hazır olun. Bundan sonra okuma ve yazmalarını Kürtçe yapmayanı muhtar bile yapmayız. Aynı çağrıyı kızlar içinde yayıyorum. Siyaset yapmak istiyorlarsa bunu yapmaları lazım. Yaptığımız iş geleceğimiz içindir."

Seçmenlerine ne kadar birlik olurlarsa güçlü olacaklarını söyleyen Zana, "Ne kadar birlik olursanız o kadar özgür olursunuz. Bütün çalışmamız ve dermizin sezin birlikteliğiniz içindir. Birlik barışı getirir. Birlik, Dicle ve Fırat’ın berak suyu gibi bu ateşi söndürür ve gençlerimiz artık yaşamlarından olmaz. Birliktelik sandığa yansırsa çözüm o kadar yakın olur. Hepimiz bu çözümü bekliyoruz" dedi.