Spor Zatürre nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Can Bartu'dan iyi haber

Zatürre nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Can Bartu'dan iyi haber

Paylaş
Zatürre nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Can Bartu'dan iyi haber

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Can Bartu, zatürre nedeniyle bugün yoğun bakıma kaldırılmıştı. İyi haber ise az önce geldi. Hastaneden edinilen bilgilere göre, 81 yaşındaki Bartu’nun önemli bir sağlık sorunu yok; tedbir amaçlı olarak yoğun bakımda kontrol altında tutuluyor

Fenerbahçe ve Türk sporunun önemli efsane isimlerinden Can Bartu, sabah saatlerinde kontrole gittiği hastanede yoğun bakıma alınmıştı. 81 yaşındaki Bartu’nun önemli bir sağlık sorunu olmadığı, tedbir amaçlı olarak yoğun bakımda kontrol altında tutulduğu belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün geçmiş olsun mesajında, Bartu'nun zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

AKŞAM SAATLERİNDE TABURCU EDİLMESİ BEKLENİYOR


Hastaneden edinilen bilgiye göre Bartu’nun akşam saatlerinde taburcu edilmesi planlanıyor.


AZİZ YILDIRIM ZİYARETE GİTTİ


Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Can Bartu’nun durumunu öğrenince hastaneye giderek kendisini ziyaret etti.


FENERBAHÇE KULÜBÜ: ZATÜRRE SEBEBİYLE...


Fenerbahçe Kulübü de, internet sitesinden Can Bartu için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Mesajda, Can Bartu’nun durumu hakkında, "Fenerbahçemizin ve Türk sporunun efsane isimlerinden, aynı dönemlerde hem futbol hem de basketbol milli takımlarımızda görev alarak dünyada eşine rastlanmayacak bir kariyere sahip olan Can Bartu, geçirdiği zatürre rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı" ifadeleri kullanıldı.

Geçmiş olsun dileklerinin paylaşıldığı mesajda, "Kızıltoprak’taki Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavisine devam edilen efsane sporcumuz sevgili Can Bartu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini temenni ediyoruz" denildi.


GALATASARAY'DAN 'SİNYOR'A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI


Bu arada Galatasaray'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ülkemizin efsane spor adamı, ’Sinyor’ lakaplı Can Bartu’ya acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.


CAN BARTU KİMDİR?


Can Bartu, 31 Ocak 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. Spor hayatına Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başladı ve altı kez basketbol milli takım formasını giydi. Ancak daha sonrasında Fikret Arıcan'ın da desteği ile Fenerbahçe'de futbol oynamaya başladı.

Öte yandan Milli Takım'daki iyi futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Can Bartu, 1961'de İtalya'nın güçlü ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Ardından 1962'de Venezia, 1964'te de Lazio takımlarında forma giydi.



1967'de yeniden Türkiye'ye dönen Can Bartu, eski takımı Fenerbahçe'de yeniden futbola devam etti. Teknik ve şık oyunuyla gözleri üzerinde toplayan Can Bartu, Fenerbahçe forması ile 362 maçta yer aldı ve 162 kere golle buluştu.

3 yıl boyunca Fenerbahçe'de forma giyen ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcuları arasına adını yazdıran Can Bartu, taraftarın gönlüne taht kurdu. 1969 yılında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçında efsane Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay sahaya Fenerbahçe formasıyla, Can Bartu ise Galatasaray formasıyla çıktı ve Metin Oktay jübilesini yaparak bu jübileyi de ölümsüzleştirdi.

1970 yılında futbolu bırakan ve spor gazeteciliği yapmaya başlayan Can Bartu, halen, çeşitli basın ve yayın organlarında futbol yorumculuğu yapmaktadır.

Haberin Devamı