Gündem Zavallı eşeğe ne oldu?

Zavallı eşeğe ne oldu?

Paylaş
Zavallı eşeğe ne oldu?

Bulancak'ta, belediyeye teslim edilen sahipsiz eşek için 'Zavallı eşeğe ne oldu?' eylemi yapılacak

Giresun'un Bulancak İlçesi'nde, belediyeye teslim edilen sahipsiz bir eşeğin akibetinin ortaya çıkmaması üzerine, hayvanseverler ‘Zavallı eşeğe ne oldu?’ eylemi yapma kararı aldı.

Haberin Devamı

Bulancak'ta yayınlanan Egemen Gazetesi'nde çalışanlar, bir süre önce sokakta buldukları başıboş eşeği veteriner muayenesinden geçirdikten sonra belediye görevlilerine teslim etti. Ancak, gazete çalışanları, belediyece birkaç gün ahırda tutulan eşeğin akibeti hakkında belediyeden bir daha bilgi alamayınca konuyu gündeme getirmeye başladı.

PANKARTLAR AÇILACAK

Giresun Hayvanları Koruma Derneği üyesi ve Egemen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Namık Baltaoğlu, belediye görevlilerinden eşeğe ne olduğu konusunda bilgi alamadıklarını belirterek, bu nedenle eşeğin bulunması için eylem yapmaya karar verdiklerini ve izin için de kaymakamlığa başvurduğunu anlattı. Namık Baltaoğlu, “Yarın Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.00’da, ‘Zavallı eşeğe ne oldu?’ eylemi yapacağız. Eylem için, üzerlerinde eşeğin çocuklarla ve vatandaşlarla basılı fotoğrafları bulunan pankartlar hazırlattık” dedi. Giresun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşın da dernek üyelerinin eyleme destek vereceğini ve basın açıklaması yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bulancak Belediyesi yetkilileri ise eşeğin, Pazarsuyu Mevkii'ndeki bir şantiyede birkaç gün bakıldığını, daha sonra da bir vatandaşa verildiğini bildirdi.

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)