Gündem 'Zavallı eşeğe ne oldu' sorusu cevabını buldu

'Zavallı eşeğe ne oldu' sorusu cevabını buldu

Paylaş
'Zavallı eşeğe ne oldu' sorusu cevabını buldu

'Zavallı eşeğe ne oldu' sorusu cevabını buldu

Giresun Hayvanları Koruma Derneği’nin, Bulancak ilçesinde başıboş gezerken bulunarak belediyeye teslim edilen eşeğin kaybolduğu iddiasıyla yapmayı planladığı ve "Zavallı eşeğe ne oldu?" adı verilen eylem, eşek bulununca iptal edildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı’nda konuyla ilgili basın açıklaması yapan Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve yerel Egemen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Namık Baltaoğlu, başıboş gezen ve bir vatandaşın haber vermesinin ardından sahiplendikleri, adını da "Kadife" koydukları eşeği Bulancak Belediyesi yetkililerine teslim ettiklerini hatırlattı.

Bir süre sonra eşeğin belediyenin yerleştirdiği ahırdan bırakıldığı ileri süren Baltaoğlu, şunları söyledi:
"Bunu öğrendikten sonra sessiz kalmadık. Gazetemizin çıkan her sayında belediye yetkililerine eşeğin akıbetini sorduk. Yine netice alamadık. Bunun üzerine eylem kararı aldık. Bugün burada eylem yapmayı planlıyorduk, ancak dün akşam belediye telefon santralinde görevli bir memur eşeğin bulunduğunu söyledi. Buna yine de sevindik. Şimdi burada eylem yerine basın açıklaması yapıyoruz. Ancak eşeğin hayati tehlikesi hala sürmektedir. Çünkü yaklaşık 20 gündür kayıp olan, akıbeti bilinmeyen ve daha sonra ortaya çıkarılan zavallı eşeğin, bu basın açıklamasından sonra yine kaderine terk edileceği endişesini yaşıyoruz."

Haberin Devamı

Namık Baltaoğlu, belediyeden ilçeye acil hayvan barınağı yapılmasını da istedi.
Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşın, yönetim kurulu üyeleri ve bazı hayvanseverlerin de hazır bulunduğu basın açıklamasını, çok sayıda gazeteci izledi.

"EŞEK KONUSU SİYASİ MALZEME YAPILDI"

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre ahırda beslenen hayvanın otlanması için salıverildiğini ifade ederek, "Eşek konusu gerçekten çok büyütüldü ve siyasi malzeme yapıldı. Bununla ilgili söylentiler gerçekten çok üzücü. Her canlıyı sevmeli ve korumalıyız. Eşeğin bakımına tahsis edeceğimiz bir kadromuz ve bununla ilgili altyapımız yok. Eşeği sahiplendirmek istiyoruz. İsteyen vatandaşımız bize müracaat etsin, nakil masrafı da bizden eşeği ona verelim" diye konuştu.

Aydın, eşeğin belediye ait şantiyedeki bir barakada tutulduğunu da sözlerine ekledi.