Beden Sağlığı Zayıflama ve kilo ilaçları sağlığı bozuyor

Zayıflama ve kilo ilaçları sağlığı bozuyor

Paylaş
Zayıflama ve kilo ilaçları sağlığı bozuyor

Doktor kontrolü altında kullanılmayan zayıflatıcı ve kilo aldırıcı ilaçların hastalığa yol açtığı söylendi

Konya’da özel bir hastanede görev yapan beslenme uzmanı Yrd.Doç.Dr. Semahat Altuhul, “Zayıflatıcı ve kilo aldırıcı ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmazsa, gut, böbrek hastalığı ve ödem oluşmasına neden olabilir” dedi.

Özellikle aktarlarda ve spor salonlarında satılan hap ve ‘zayıflama tozu’ diye tabir edilen ilaçların satın alınmaması gerektiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Altuhul, “Biz bu bitkisel destekli hap ve tozların kullanılmasına karşıyız. Kullanılsa dahi spor salonlarında ve aktarlarda satılmaması, doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Çünkü bu ürünlerin çok fazla yan etkisi var” dedi.

25 yıldır sporla uğraştığını belirten Vücut Geliştirme Eğitmeni Muhammet Taşar da, Türkiye’nin birçok spor salonunda, zayıflatıcı ve kilo aldırıcı hap ve tozların sporculara verildiğini söyledi. Taşar, “Zaten bu insan spor yapıyor. Sporla, uygun bir diyetle zayıflayabilir veya kilo alabilir. Bunun hapla yapılmasına gerek yok. Hap kullandığında böbrekleri ve karaciğeri zarar görüyor. O yüzden yapılan bir sporun anlamı kalmıyor” diye konuştu.

İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA)

Haberin Devamı