Mısır çorbası
Malzemeler: * 500 gram dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır* 1 çorba kaşığı tereyağı* 1 adet orta boy soğan* 1 çorba kaşığı un* 4 su bardağı süt* 2 su bardağı su, et suyu veya tavuk suyu* Tuz, karabiberHazırlanışı Soğanı temizleyip, yarım ay şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp, süzün ve yarısını robotta püre haline getirin. Bir tencerede tereyağını eritip, soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ilave edin ve kısık ateşte rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin. Püre haline gelen mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyip iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra servis tabaklarına alın. Taze kekik ile süsleyerek, servis yapın.