Pazar Postası Zayıflarken desteğe mi ihtiyacınız var?
Paylaş
Zayıflarken desteğe mi ihtiyacınız var?

Zayıflarken desteğe mi ihtiyacınız var?

Zayıflamak, güzel ve fit görünmek hemen herkesin isteği. Güzel görünmenin yanı sıra sağlıklı olmak da çok önemli. Ancak zayıflamak için tek başına hiçbir şey işe yaramıyor. Spor, diyet ve gıda takviyeleriyle dilediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Ancak kendinize uygun olanı uzman yardımıyla seçmek şartıyla. Gıda takviyeleri kilo vermek dışında, güzelleşmeye ve yaşlanmayı geciktirmeye yardım ediyor. Firmalar ve kullanıp da olumlu sonuçlar aldığını söyleyen kişiler bunları söylüyor. Peki ya uzmanlar bu konuda neler düşünüyor?

Haberin Devamı

Diyetin etkisini arttırıyor

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, zayıflamaya yardımcı gıda takviyesi ürünler arasında, sağlıklı beslenme programlarının etkisini destekleyen ürünlerin tercih edilmesinin uygun olacağını söylüyor. Özellikle içeriğinde yağ hücrelerinin azalmasına yardımcı olan CLA ile birlikte, yağ asitlerini hücre enerji üretim merkezine taşıyan L-Carnitine’i bir arada taşıyan formüllerin tercih edilmesinde fayda var. İdrar artırıcı özellikte bir bitki olan yeşil çay, fazla kilo oluşmasına katkıda bulunan ödem sorununu gidermeye yardımcı olur. Yeşil çay aynı zamanda, termojenik (yağ yakıcı) özelliği ile yağ yıkımını arttırır. Kilo vermeye çalışırken önemli sorunlardan birisi de, aşırı iştahı kontrol altına almaya çalışmaktır. Glikoz tolerans faktörünün temel bileşiği olan krom bileşikleri, şeker ve karbonhidratlı besinlere karşı olan aşırı iştahı kontrol etmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kalp hastaları dikkatli olmalı!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez ise bu ürünleri kullanırken dikkat etmek gerektiğini belirtiyor ve ekliyor: “Bazı bünyelerde, bazı ilaçlarla alındığında ters etkileşim gösterebiliyor. Bu nedenle; kalp, tansiyon ve şeker hastalarının dikkat etmeleri gerekiyor.” Dönmez, bu tür ürünleri kullanmadan önce mutlaka uzmana danışmanız gerektiğini vurguluyor.

Eczacı Beyhan Akbulut ise, gıda takviyelerinin sağlık danışmanı önerisi ile alınması gerektiğini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Zayıflamaya yardımcı gıda takviyelerini alırken, yağ hücrelerinin sayı ve hacimce azalmasına ve iştah kontrolüne yardımcı olan CLA ve turunç ekstresi içerikli desteklerin düzenli alınmasında fayda var. Ayrıca, sadece ödem giderici değil aynı zamanda, karnıyarık otu gibi yağ asitlerini bağlayarak emilimi yavaşlatıcı özellikte olanın tercih edilmesi gerekir” derken, Spor Kompleksi Müdürü Mustafa Savaşan da zayıflamaya yardımcı gıda takviyelerini, kilo kontrolünü destekleyen bir beslenme ve egzersiz programı ile kullanarak sonuca daha hızlı ulaşmanın mümkün oluğunun altını çiziyor. Özellikle, spordan 20-30 dakika önce alınan L-Carnitine içerikli takviyenin, daha az yorularak ve daha uzun süre egzersiz yapmayı sağladığını söylüyor. Böylece yağlardan yakılan kalori de artıyor.

Haberin Devamı