Dünya Zehir parasını sayarken sobelendi

Zehir parasını sayarken sobelendi

Paylaş
Zehir parasını sayarken sobelendi

4 yıl önce İngiltere'ye sığınan Türk, uyuşturucu paralarını sayarken çekilmiş fotoğrafıyla hapsi boyladı

2006 yılında İngiltere’ye iltica ederek İngiliz vatandaşlığı kazanan bir Türk, elde ettiği binlerce sterlinlik uyuşturucu parasını sayarken çekilmiş fotoğrafıyla hapsi boyladı.

'BASİT BİR KURYEYİM' DESE DE...

Polisin kendisiyle ilgili kuşkularının henüz bulunmadığı ağustos ayı öncesinde çekilmiş fotoğraflar Kocabey’in iPhone’undan çıktı. Bunların birinde Eric Kocabey, TV önünde yerde oturmuş, deste deste uyuşturucu paralarını sayarken mutlu mutlu kameraya bakıyor.

Wallasey bölgesinde gıda işiyle uğraşan ve 600 bin sterlin değerinde eroini İngiltere’ye sokmakla suçlanan 34 yaşındaki Eric Kocabey, “Türk gansterler tarafından zorlanarak bu işe itildim ve kurye olarak kullanıldım” dese de yakayı kurtaramadı ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

HAKİM ÇOK ÖFKELENDİ

2008 yılında İngiliz vatandaşlığı kazanan Kocabey’in duruşmasında hakimin sinirli tavırları dikkat çekti. Hakim David Turner, “Sen bu işte kurye falan değilsin. İşin başında bizzat sen varsın. İngilizlerin misafirperverliğini bu şekilde uyuşturucu kaçakçılığı yaparak mı ödeyecektin!” dedi.

Ekim ayında evine yapılan baskında, Kocabey’i şöminenin içine gizlenmiş durumdaki eroini çıkarmak üzereyken yakalayan polis, mülteci Türk’ün işyerinde de 40 kök marihuana bitkisi ele geçirdi.

Vatandaşlıktan atılma cezasıyla da karşı karşıya bulunan Kocabey’in avukatı, “Müvekkilim şu anda kendinden çok utanıyor” dedi.

POSTA İNTERNET