Gündem Zehire 'özel' operasyon

Zehire 'özel' operasyon

Paylaş
Zehire 'özel' operasyon

Türkiye'de ilk kez üretilen 'Ice' adlı uyarıcı maddenin imalathanesi ortaya çıkarıldı

100 KİŞİLİK TİM ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Meydan mahallesinde bir ara sokaktaki konfeksiyon atölyesinde uyuşturucu üretildiği ihbarı üzerine harekete geçti. 3 aylık takiple zanlıların ürettikleri ilk 500 adet hapı piyasaya süreceği anlaşıldı. 100 kişilik Özel Harekat Timi, atölye ve 8 adrese önceki gün eş zamanlı operasyon düzenledi. Aramada, Türkiye’de ilk kez üretilen metamfetamin hammaddeli ‘Ice’ adlı uyarıcı madde ele geçirildi.

INTERPOL 'DOKTOR'UN PEŞİNDEYDİ

Çetenin, bunu ‘A’ logolu haplar halinde ürettiği belirlendi. Operasyonda, çete lideri olduğu belirtilen M.M.P. ile Ç.K.P, Ş.B, A.Y, E.U, A.C. ve bu uyarıcı hapın imalatını yapması için için yurt dışından özel olarak getirtilen ‘Doktor’ lakaplı Yavuz T. gözaltına alındı. Avusturya, Hollanda ve İngiltere’de metamfetamin bazlı uyarıcıların üretimi ve hap halinde piyasaya sürülmesinde önemli rol oynayan Yavuz T.’nin, Interpol (uluslararası polis) tarafından arandığı, Türkiye’ye sahte kimlikle giriş yaptığı öğrenildi.

TANESİNİ 20 TL'DEN SATACAKLARDI

Aramada uyarıcı hapın üretiminde kullanılan toplam 14 kilo 170 gram toz halindeki madde ve 3.5 kilo ‘Ice’a el konuldu. Çetenin, çevredekilerin atölyeye ‘hayırlı olsun’ ziyaretini kabul etmeyerek, ne zaman açılış yapacaklarını soranlara “Pantolonlar ve gömlekler hazır. Üretim iznini bekliyoruz” demesi üzerine dikkat çektiği anlaşıldı. Ayrıca çetenin, daha önce de Ecstacy pazarladığı, yeni ürettikleri ‘en uyarıcı hapın’ tanesini ise 20 TL’den satıp 2 milyon TL gelir hedeflediği belirtildi.

EROİNDEN TEHLİKELİ KENDİNİ PARÇALATIYOR

‘Ice’ adlı maddenin, bağımlılar arasında tüm dünyada yaygın uyarıcı hap olarak kullanılan Ecstacy’den 3 kat daha fazla etki gösteriyor. İçinde metamfetamin de bulunan Ecstacy’nin 12 saate ulaşan uyarıcı etkisi bulunurken, ana maddesi metamfetamin olan ‘Ice’ta bu etki 36 saat sürüyor. Kullanıcılar, gördükleri halüsinasyonlar sonucu vücudunun içinde böcekler olduğuna inanıp çıkarmak için elleriyle derisini parçalamaya başlıyor. ‘Ice’, eroinden çok daha tehlikeli ve çok daha kuvvetli şekilde bağımlılık yapıyor.

AA

2