Gündem Zehirlenen köpeği kapı önüne bıraktılar

Zehirlenen köpeği kapı önüne bıraktılar

Paylaş
Zehirlenen köpeği kapı önüne bıraktılar

Çanakkale'nin Çan İlçesi'ndeki hayvanseverler, son günlerde artan sokak köpekleri itlaflarını protesto etmek amacıyla, zehirli iğne vurularak öldürülmüş bir köpeği kutunun içine koyarak, el arabasıyla belediye binasının önüne getirip bıraktı

Çan’da tasmalı olanlar da dahil birçok sokak köpeğinin zehirli iğnelerle vurularak öldürülmesi hayvanseverler Özlem Aksoy, Nilüfer Yavaş ve Alev Çetin tarafından ilginç şekilde protesto edildi. Hayvanseverler, zehirli iğneyle vurularak öldürülmüş bir köpeği kutunun içine koyarak el arabasıyla getirdiği belediye binasının önüne bıraktı. Evlerinin bahçelerinde besledikleri köpeklerin de öldürülmesinden korktuklarını belirten Alev Çetin, "Belediye yetkilileri köpek ölümleriyle ilgili olmadıklarını iddia ediyor. Bu iğnelerin gelişigüzel satılması ve alınması imkansız" dedi.

Haberin Devamı

Çan Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Arslan da ölü köpeğin belediye önüne bırakılmasına tepki göstererek, "Çan’daki köpekleri veteriner kontrollerinde kısırlaştırıyoruz. İnsanlara zarar verebilecek köpekleri de toplayıp Çan Linyit İşletmeleri’nin (ÇLİ) içinde bulunan çöplüğe bırakıyoruz. Öldürmemiz söz konusu değil" diye konuştu.

DHA