Nedim Şener Zekeriya Öz ile Dink kavgamız
HABERİ PAYLAŞ

Zekeriya Öz ile Dink kavgamız

Haberin Devamı

Odatv operasyonunda gözaltına alınıp 5 Mart 2011 günü ifade vermek için Zekeriya Öz isimli savcının karşısına oturduğumda aramızda şöyle bir diyalog yaşandı.

(Avukatlarım Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Nurcan Bayraktar, Şehnaz Yüzer şahittir): Nedim Şener: Siz bana Ergenekoncu diyorsunuz.

Ben ise yazdığım kitaplarda Dink cinayetiyle Ergenekon’un neden birleştirilmediğini soruyorum. Zekeriya Öz: Aralarında bağlantı yok, delil yok.

Nedim Şener: Ergenekon’da yargılanan bazı sanıkların Hrant Dink’i hedef gösterip, linç ettiklerini bilmiyor musunuz?

Dink ailesinin avukatlarının taleplerine rağmen bu cinayete giden süreçte en azından o kişilerin rolleri olup olmadığını araştırmıyorsunuz.

Zekeriya Öz: Aralarında bağlantı yok.

Nedim Şener: Dink ailesinin başvuruları var, yazılan haberler var, benim kitabımda Emniyet’in hazırladığı bir şema var.

Bunları araştırsanız olup olmadığını bulurdunuz.

Zekeriya Öz: Ben elimden geleni yaptım, ailenin avukatlarına buradan (Ergenekon dosyası) çok belge verdim.

Nedim Şener: Sizin işiniz dosyadan avukatlara belge vermek değil. Hrant Dink’i linç eden bazı Ergenekon sanıkları ile cinayet arasında bağlantı olup olmadığını soruşturmaktı.

Bağlantı kendisiymiş

2004’ten 2006 sonuna kadar Hrant Dink’i Agos gazetesi önünde, yargılandığı mahkemelerde adeta linç eden, yumruklayan, darp eden grupların başını çeken bazı Ergenekon davası sanıklarının Dink’in öldürülmesiyle ilgisinin olup olmadığı hiç araştırılmadı.

Zekeriya Öz kendi imzasını taşıyan Ergenekon iddianamesinde Dink cinayetinden söz etmesine rağmen ne Dink cinayetini Ergenekon davasıyla birleştirdi ne Ergenekon davasında yargılanan bu kişileri Dink cinayeti kapsamında sorgulanmasını sağlayacak adım attı.

Aslında neden böyle yaptığını tahmin edebiliyordum çünkü böyle bir adım atsa işin içinden kendisi gibi Fethullahçı Terör Örgütü üyesi istihbaratçılar çıkacaktı.

Ama gerçekler ilelebet gizlenmiyor işte. Meğer kendisi de işin içindeymiş. Geçen hafta FETÖ üyesi askerler Dink cinayetinden tutuklandı. Kim bunlar?

FETÖ operasyonu olan MİT TIR’larının durdurulmasında başı çeken Tümgeneral Hamza Celepoğlu, “Cemaatin altın çocuğu” diye bilinen Yarbay Muharrem Demirkale ve eski astsubay Yavuz Karakaya. Zekeriya Öz, Muharrem Demirkale ile Dink’in öldürüldüğü 19 Ocak 2007’den bir gün önce bir kez, cinayetten bir gün sonra 20 Ocak’ta ise 7 kez telefonla görüşmüş. FETÖ’cü istihbaratçı polisler de Demirkale ile cinayet günü telefonla görüşmüş.

İşin garibi tutuklananlar Zekeriya Öz ile ne konuştuklarını hatırlamıyor.

Zekeriya Öz de bana sorgumda “arada bağlantı yok” diyor. Meğer Dink cinayetindeki en önemli bağlantılardan birisi 5 Mart 2011 günü karşımda oturuyormuş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder