Magazin Zeki Alasya'nın eşi Jülide ile kızı Zeynep Alasya çay davasını kaybetti

Zeki Alasya'nın eşi Jülide ile kızı Zeynep Alasya çay davasını kaybetti

Paylaş
Zeki Alasya'nın eşi Jülide ile kızı Zeynep Alasya çay davasını kaybetti

Zeki Alasya'nın görüntülerini izinsiz kullanıldığını iddia eden usta oyuncunun eşi Jülide ve kızı Zeynep Alasya, açtıkları tazminat davasını kaybetti

Çaykur'un Yeşilçam filmlerinde yer alan çay sahnelerinden oluşan ve geçen yıl yayımlanan reklam filminde, Zeki Alasya'nın görüntülerini izinsiz kullanıldığını iddia eden usta oyuncunun eşi Jülide ve kızı Zeynep Alasya, açtıkları tazminat davasını kaybetti.

Zeki Alasya'nın yasal mirasçısı eşi Jülide Alasya ve kızı Zeynep Alasya, Istanbul Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi’ne maddi ve manevi haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek 10 bin TL maddi, 50 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.



Çaykur mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, Zeki Alasya’nın mirasçılarının haklarını ihlal etmediğini, oyuncunun devrettiği haklarını 3’üncü kişilerden satın aldığını belirtti.


(Zeki Alasya ve eşi Jülide Alasya)

Mahkeme, Türk toplumunun sevdiği sık tüketilen çay reklamanında kullanılan sevilen karakterlerden oluşan görüntülerle ilgili Jülide ve Zeynep Alasya’nın manevi haklarının zarara uğradığını ispatlayamadığı gerekçesiyle davanın redddine karar verdi. (HABERTÜRK)


(Zeki Alasya ve kızı Zeynep Alasya)

Haberin Devamı