Gündem Zeki Müren ölümünün 21'inci yılında mezarı başında anıldı

Zeki Müren ölümünün 21'inci yılında mezarı başında anıldı

Paylaş
Zeki Müren ölümünün 21'inci yılında mezarı başında anıldı

Besteci ve ses sanatçısı, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren, vefatının 21'inci yılında mezarı başında anıldı

Emirsultan Mezarlığı’nda düzenlenen törene Zeki Müren'in yakınları, dostları, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın bazı yöneticileri, Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.



TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı adına çelenklerin konulduğu Müren’in kabri başında, dualar okundu. TEV Bursa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, "Sanat Güneşi"nin, kendileri için bir "eğitim güneşi" olduğunu ve onu rahmetle andıklarını söyledi. Zeki Müren’in, tüm mal varlığını TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını hatırlatan Çalışkan, "Zeki Müren Burs Fonu’ndan 21 yılda 39 ilde 2 bin 826 öğrenci yararlandı." dedi. Çalışkan, bu öğretim yılında da 205 öğrenciye burs verdiklerini kaydetti.



Anma töreninde konuşan Zeki Müren’in yeğeni Sevtuğ Olgaç, "İhtiyacı olan insanlara el altından yaptığı yardımları da bilen birisiyim. Böyle yardımsever, sanatsever kişiliği tam olarak oturmuş, hiç kimsenin yaptığı çirkin dedikodulara muhatap olmamış, ölürken de aslanlar gibi televizyon karşısında çok önemli bir kalp krizini geçirirken bile acısını belli etmeden erkekçe ölmüş çok önemli bir şahsiyettir" dedi.


KARANFİL BIRAKTILAR




Konuşmaların ardından dua okunmaya geçilecekti ancak duayı okuyacak hoca geç kalınca Zeki Müren’in yeğeni Sevtuğ Olgaç devlet sanatçısı Kutlu Payaslı’dan dua yaptırmasını istedi. Devlet Sanatçısı Kutlu Payaslı ve vatandaşlar, dua öncesi 'Sanat Güneşi'nin, 'Şimdi Uzaklardasın' isimli ölümsüz şarkısını söyledi. Öğrenciler ve konuklar duanının ardından Müren'in kabrine karanfil bıraktı. Müren için ölümünün 21'inci yılında Emirsultan Camii'nde öğle namazının ardından mevlit de okutuldu.

AA/DHA/İHA