UOzan Darıcı Zekâsız, kalitesiz, yeteneksiz Galatasaray
HABERİ PAYLAŞ

Zekâsız, kalitesiz, yeteneksiz Galatasaray

Haberin Devamı

Futbol yetenekli, kaliteli ve zeki oyuncularla oynanan bir oyun. Bu yüzden hepimiz Chelsea'yi, Barcelona'yı, Real Madrid'i, Arsenal'i seviyoruz. Gelgelelim Türkiye'de işler böyle yürümüyor. Bu yüzden Hiddink, Almanya maçı sonrası "Dünya 1.si gibi konuşmayı çok seviyorsunuz" dedi. Çünkü rasyonel düşünen herkes Türkiye'de kalite, yetenek ve zekâ sorunu olduğunu görüyor.

Tabii biz bunu kabullenemiyoruz. Nihayetinde "Bir Türk dünyaya bedel" sözüyle yoğrulmuşuz ama 'Kargaya yavrusu kuzgun' görünüyor işte. Bunu görüp, bilerek futbol izlersek en azından daha az acı çekeriz, alınan sonuçlarda.

İSMİN SERVET ÇETİN OLUNCA

Neden yazdım bunları. Neden yazmış olabilirim ki? Tabii ki; Servet için yazdım. Yani Türkiye'nin en iyi stoperi denilen adam için. Fiziki avantajı dışında, yukarıda sayılan futbolcu özelliklerinin hiçbiri kendisinde mevcut değil. Ya da şöyle söyleyeyim: Servet'in boyu 10 santim daha kısa olsa futbolcu olamazdı. Bir insan aynı hataları bıkıp, uzanmadan tekrar edebilir mi? Etmez ama Servet olunca yapıyorsunuz.

ZEKA SORUNSALI

John Terry, Rio Ferdinand, Sergio Ramos, Carles Puyol bu işi bilmiyor. Adamlar tehlike anında topu kornere, taca yolluyor. Servet Çetin ne yapıyor? O mükemmel tekniği ile, kendi kalesinde tehlikeli olabilecek bir pozisyonda rakibine çalım atmaya çalışıyor. Bu bir değil, iki değil, üç değil, dört değil v.s. v.s. Mütemadiyen aynı şeyi yaşıyoruz. Dejavu tadında pozisyonlar. Hah işte, bu yüzden kalite ve yetenek dışında futbolda zekâ da gerekiyor. Çünkü zeki insanlar hata yaparlar ancak hatalarından ders almayı da öğrenirler.

Servet konusunda söyleyebileceğim tek şey, geçen yıl aynı sahada Emre Güngör böylesi bir hata yapmıştı ve Galatasaray lige havlu atmıştı. Hemen hemen aynı şeyi şimdi Servet yaptı. En büyük umudum odur ki, akıbeti Emre Güngör gibi olur ve kendisini bir daha Galatasaray forması altında izlemeyiz.

KALİTESİZ VE YETENEKSİZ ORTA SAHA

İşin zekâ kısmını hallettiysek, kalite ve yeteneğe dönelim. Mustafa Sarp, Sabri, Barış Özbek, Ayhan Akman, Lorik Cana. Gireniyle, çıkanıyla Galatasaray'ın orta alanda göbekte oynayan isimler bunlar. İsimleri yeniden teker teker okuyun lütfen. Böyle orta saha olur mu? Oluyor işte. Böyle orta sahan olduğu için de, Trabzonspor'dan sadece 1 puan almaya gidersin, gittiğinle de kalırsın.

Şunu herkes kabul etsin. 2010-2011 sezonundaki Galatasaray, tarihin en kötü takımlarından biridir. Saha içinde ne yaptığını bilen adam sayısı parmakla gösterilecek kadar az. Sağolsun Hagi sahada işin rengini değiştirebilecek adamları da yanına alınca 2-0'lık Trabzonspor yenilgisi kaçınılmaz oldu.

HAGİ'Yİ SEVERİZ AMA TEKNİK DİREKTÖR OLMAZ

Kalbi sarı-kırmızı atan herkes Hagi'yi çok sever. Odasındaki duvarda posteri, bilgisayardaki masaüstünde fotoğrafı, sırtındaki formada Hagi'nin adı yazılıdır. Ama bir gerçek var ki, Hagi Galatasaray'ın futbolcusuydu. Teknik direktörü olabileceğini düşünmüyorum. Ukalalığımı affetsin herkes. Bugün herkes o kadar iyi biliyor ki, sezon sonunda görevde kalamayacağını. Günü kurtarmak için efsane bir ismi ikinci kez giyotinin altına oturttular.

Adnan Sezgin ve Adnan Polat görevde kalırsa, sezon sonu o kulübede yer almayacağına dair isteyenle iddiaya girebilirim. Bunu Galatasaray'ı takip eden herkes gayet iyi biliyor.

KÜMEDE KALMA MÜCADELESİNDE BAŞARILAR

Galatasaray'ın önünde artık Türkiye Kupası'ndan başka bir şey kalmadı. Galatasaray her yıl daha da eriyor, kalitesinden kaybediyor ve hedefsizleşiyor. Galatasaray'ın temel sorunu Adnan Polat ve Adnan Sezgin'dir. Bunun artık görülmesi ve anlaşılması şart. Bu ikili görevde kalmaya devam ederse, küme düşmemeye oynayan Galatasaray izleyeceğiz. İroni yapmıyorum, bunu ciddi ve samimi bir biçimde söylüyorum.

Trabzonspor'a değinmeden olmaz. Başkasını bilmem ama senelerden bu yana Şenol Güneş'in Türkiye'deki en iyi teknik direktör olduğunu düşünürüm. İnsanlığını ayrı sevdiğim bu güzel ve aydınlık yüzlü adam, Türkiye'de "Karizması yok" diye eleştirildi. Adamı Güney Kore'ye kadar kovaladık, başarılı oldu diye. Şampiyon olur ya da olmaz ama Trabzonspor ligin en iyi takımlarından biri. Doludizgin koşuyor ve koşarken de futbol oynamaya çalışıyor.

FUTBOLCU GÜNLÜĞÜ

Ufuk:
Boyum posum yerinde. Kalecilik olmazsa mankenlikte şansımı denerim.
Sabri: Koşuyorum, koşuyorum, koşuyorum. Başka da bir şey yapmıyorum.
Servet: Nasıl yaktım takımı ama. Rijkaard'ı gönderdim sıra Hagi'de. Kariyer planlamamda Galatasaray'a teknik direktörlük yapmak var.
Neill: Kaç kere söyledim, o topu taca at diye. Servet ya beni dinlemiyor, ya da...
Insua: Bunların alayından iyiyim, onu gördüm.
Ayhan:
Sahada kavga etmediğim kimse kalmadı yine.
Cana: İlk değişiklik kaderim oldu.
Mustafa Sarp: Arkadaş nedir bendeki bu tılsım. Giden 90 dakika oynatıyor, gelen 90 dakika oynatıyor. Kıskananlar çatlasın.
Misimoviç: Cana'nın tertibiyim. O çıkar, ben de çıkarım.
Elano: Bu formumla Inter, Juventus beni nasıl istiyor, anlamış değilim.
Pino: Iska geçmesem de yenilirdik. Kimse bana suç bulmasın.
Barış: Ne yapalım, benden bu kadar.
Kewell: Hazır değilmişim, sahaya çıkınca anladım.
Emre Çolak: Hagi'nin geldiği iyi oldu, her maç formayı sırtıma geçiriyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder