Gündem Zengin çocuk çetesi

Zengin çocuk çetesi

Paylaş
Zengin çocuk çetesi

Diyarbakır polisi, Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı olan işadamı Remzi Gür'ün evinin soyulması dahil toplam 49 hırsızlık olayının peşine düştü

KADINLAR DA VAR

Haberin Devamı

Diyarbakır polisi, aralarında Başbakan Erdoğan’ın yakın arkadaşı ve Ramsey’in patronu olan işadamı Remzi Gür’ün evinin soyulmasının da bulunduğu, 6 ilde gerçekleşen toplam 49 ayrı hırsızlık olayının peşine düştü.

Polis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Siirt ve İstanbul’da sürdürülen çalışmaların sonunda bir hırsızlık çetesi tespit etti. Üyelerinin 4’ü kadın olan 19 kişilik çete, 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla çökertildi.

‘ARKADAŞ ETKİSİ’

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, “Çetenin 17 üyesinin galerici, doktor, avukat ve kuyumcu gibi zengin ailelerin çocukları olması bizi şaşırttı. Bu durum ailelerin çocuklarına karşı ilgisiz olduğunu ortaya çıkardı.

Her şey arkadaş etkisiyle başlıyor” dedi. Mustafa Sağlam, “Çetenin elebaşı 8 bin TL değerinde altın kabzalı tabanca taşıyordu. Çete, küçük yaştaki çocukları hırsızlık yaptırmak için Diyarbakır’da eğitmiş” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyonda ele geçirilen çalıntı eşya dökümü şöyle: 20 bilgisayar kasası, 19 cep telefonu, 9 LCD ekran bilgisayar monitörü, 9 fotoğraf makinesi, 6 laptop, 3 printer, 3 DVD player, 3 kamera, 2 play station, 1 tepegöz cihazı, 1 uydu alıcısı, 1 webcam, 115 çeşitli marka kol saati, 11 altın bilezik, 10 altın yüzük, 8 altın kolye, 6 altın küpe, 1 altın broş, 2 tabanca, 4 şarjör, 341 mermi, 6 bin 100 lira para, 13 simkart, 2 hafıza kartı. Dün adliyeye sevk edilen çete üyesi 10 kişi tutuklandı.

Mehmet TÜRK- Bayram BULUT/DHA