Ekonomi Zengin olmanızı engelleyen 5 hatalı davranış

Zengin olmanızı engelleyen 5 hatalı davranış

Paylaş
Zengin olmanızı engelleyen 5 hatalı davranış

Cebinizdeki paranın size yeterli gelmemesinin ve finansal hedeflerinize ulaşamamanızın nedeni bazı alışkanlıklarınızdan kaynaklanıyor olabilir

GELECEĞİ DÜŞÜNMEMEK

Zaman su gibi akıp geçiyor. ‘İlerde bakarım şimdilik günümü gün edeyim’ düşüncesi tasarruf ve birikimin önündeki en büyük engellerden. Rahat bir hayat yaşamak için tedbirinizi alın ki, daha sonra finansal huzurunuz olsun.


BAŞKASI GİBİ YAŞAMAK


Geliriniz yeterli olmadığı halde lükslere harcama yapıyorsanız dikkat! Ekstresini ödeyemeyeceğiniz kredi kartına sırtınızı yaslamayın. Giderinizin gelirinizi aşmaması en önemli kural.Hayatı daha minimal yaşamaya çalışın. Borcunuz olmadığında paranız daha bereketlenecek.

PLAN YAPMAMAK


Başarıya ulaştıran en doğru adımlardan biri plan yapmak. Eğer plansız yaşıyorsanız, ilerlemekte güçlük çekersiniz. Öncelikle kendinize hedef belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için yapmanız gerekenleri sıralayın.

BEKLENTİLERE BEL BAĞLAMAK


Hep bir yerden para gelme ihtimaliyle mi hareket ediyorsunuz? Ya gelmezse? Olmayan paraya bel bağlamayın, imkanlarınız dahilinde hareket edin. Düşündüğünüz gibi gerçekten para gelirse, bu size artı kazandırır.

YETERİNCE ÇALIŞMAMAK


Emek harcamadan zengin olmayı hayal etmeyin. Zenginler sandığınız gibi sadece zevkleri için yaşamıyor, daha fazla ve daha verimli çalışıyorlar. (Para Durumu)


BÜTÇENİZİ SARSAN 7 GEREKSİZ HARCAMA

Haberin Devamı