Siyaset Zeybek: Erdoğan'ın kendisi bir çılgın proje
Paylaş
Zeybek: Erdoğan'ın kendisi bir çılgın proje

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Kendisi bir çılgın proje olan Recep Tayyip Erdoğan, bir ucube projeyi ortaya atıyor ve toplum bunu ciddiye alıyor" dedi.

Zeybek, partisinin Bostancı Green Park Otelde düzenlenen milletvekili aday tanıtım törenine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Çılgın Proje: Kanal İstanbul’a değinen Zeybek, Türkiye’de insanların "uyutulduğunu, uyuşturulduğunu" ileri sürdü. Zeybek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Dün, bugün bütün televizyonlarda bir masal alemi ve masalımsı resimler yayınlanıyor. Kendisi bir çılgın proje olan Recep Tayyip Erdoğan, bir ucube projeyi ortaya atıyor ve toplum bunu ciddiye alıyor. ’Çılgın proje’ diyorlar, toplumu meraka sokuyorlar. Sonra ortaya bir ucube çıkıyor ve bu ciddiye alınıyor. İnsanlar televizyonlara çıkıyorlar. Zaten ele geçirilmiş, sindirilmiş, korkutulmuş, kıpırdayamaz hale getirilmiş geniş basın yayın organlarımız ne yapacaklardı? Hemen bir takim insanlar çağrılıyor ve sanki bu proje başlamış ve bitmeye yaklaşmış da iyi mi, kötü mü tartışması yapılıyor."

Birilerinin "efendim bu Kanuni’nin projesi" dediğini belirten Zeybek, hiçbir kaynakta Kanuni’nin böyle bir projesi olduğunu okumadığını söyledi. "Muhteşem Süleyman’ın projesini, görkemli Erdoğan gerçekleştiriyor" denildiğini belirten Zeybek, "Görkemli Erdoğan, bir masal adamıdır. Gerçekte böyle bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

Ortada bir proje olduğunu ama bu projenin "Recep Tayyip Erdoğan ve onun AKP’si projesi" olduğunu öne süren Zeybek, "Hiç kuşkunuz olmasın bu uluslararası bir projedir" dedi.

Zeybek, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı iken "İstanbul bundan daha fazla nüfusu kaldıramaz, vize koyalım. İstanbul’a vizesiz kimse gelip yerleşemesin" dediğini hatırlatarak, "Sanki onu diyen o değilmiş. Zaten o değildi, o bir başka adamdı. O, o dönemde ’batı kulübü’ deyip, Amerika’ya ağzına gelen her şeyi söyleyen, batı emperyalizminden bahseden bir insandı. Şimdi ne oldu, dönüştürüldü ve bu hale getirildi. O zaman yaptığı buydu, şimdi yaptığı bu. Çünkü bu başka bir insan, bu ele geçirilmiş bir insan" şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın İstanbul’a iki şehir kuracağına ilişkin sözlerini de eleştiren Zeybek, "Bunu yaparsa İstanbul’un nüfusu 30 milyon olur. O zaman nasıl insanlar hareket edecek, birbirine çarpmadan nasıl sokaklarda yürüyecek ve nasıl taşıyacak bu yükü bu şehir? Dolayısıyla işin ciddiyeti yok, çılgın proje falan yok. Çılgın proje şu, Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye’yi bölmek için, o getirildi. Türkiye insanının orta direğini çökertmek için getirildi. Türkiye’yi dünya lideri olmaktan çıkarmak için getirildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Zeybek, daha sonra İstanbul milletvekili adaylarını tanıtarak fotoğraf çektirdi.