Siyaset Zeybek: İttifak meselesi henüz çözülmedi
Paylaş
Zeybek: İttifak meselesi henüz çözülmedi

Zeybek: İttifak meselesi henüz çözülmedi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "Mecliste grubu bulunmayan partilerle yapılacak ittifak ’DP çatısı altında olsun’ dedik; ancak bu mesele henüz çözülmüş değil. Biz yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DP Genel Merkezi’nde yapılan Merkez Karar Kurulu Toplantısı öncesinde konuşan Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, valilerin halk tarafından seçilmesini istediğini, bu düşüncenin hayata geçirilmesinin Türkiye için ciddi tehlikeler doğuracağını savundu.

Zeybek, Türkiye’nin giderek demokrasiden uzaklaştığını ve tek adam yönetimine doğru seyrettiğini ileri sürerek, "Gidiş tehlikelidir. Sayın Başbakan gittikçe Kaddafi’ye benzemektedir. Türkiye, gittikçe Libyalaşıyor. Bu gidişe ’dur’ denilmezse Türkiye bölünecek" diye konuştu.

Kaddafi’nin, Libya’nın bütün kaynaklarını kendi aşiretine aktardığını öne süren Zeybek, "Türkiye’de de AKP siyasi parti olmaktan çıktı, şirkete dönüştü. Bir aşiret oluşturuluyor. Kaynaklar oraya ve dışarıya aktarılıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Zeybek, TBMM’deki muhalefet partilerini de eleştirerek, iktidarın uygulamalarına DP’nin ’dur’ diyeceğini kaydetti.

Konuşmasının ardından, bir gazetecinin, seçim ittifakı çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Zeybek, "Mecliste grubu bulunmayan partilerle yapılacak ittifak ’DP çatısı altında olsun’ dedik; ancak bu mesele henüz çözülmüş değil. Biz yolumuza devam ediyoruz" yanıtını verdi.

Zeybek, DP’nin seçime tek başına girecek gibi seçim çalışmalarını sürdürdüğünü, seçim sürecinde 30 miting programladıklarını bildirdi.