Siyaset Zeybek: YSK kararı komplo değil
Paylaş
Zeybek: YSK kararı komplo değil

Zeybek: YSK kararı komplo değil

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, YSK’nın bazı bağımsız adayları iptalinde herhangi bir komplo görmediğini belirterek, "Herhangi bir siyasi baskı olsa en az yarısının adaylıkları iptal edilirdi" görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim startını Bayburt’tan başlatacak olmasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan ile birlikte Bayburt’ta miting yapmayı öneren Zeybek, "O, her zaman yaptığı gibi, cama bakarak konuşsun, ben canıma bakarak konuşayım. Var mı böyle bir teklife?" diye sordu.

Zeybek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, gerçek rakibinin kim olduğunun farkında. Çünkü beni iyi tanıyor ve beni takip ediyor. Benim memleketime gidiyor ve beni memleketimde vurmak için ilk mitingi Bayburt’ta yapıyor. Kendisine meydan okuyorum. O’nun Bayburt mitinginde kürsüye birlikte çıkalım. O yarım saat konuşsun, ben 10 dakika konuşayım. O her zaman yaptığı gibi, cama bakarak konuşsun, ben canıma bakarak konuşayım. Var mı böyle bir teklife?

Haberin Devamı

Kendisine meydan okuyorum. İsterse taraftarlarımı, il başkanımı, koruma polisimi almadan tek başıma, O’nun Bayburt mitinginde kürsüye birlikte çıkalım. O yarım saat konuşsun, ben 10 dakika konuşayım. O her zaman yaptığı gibi, cama bakarak konuşsun, ben canıma bakarak konuşayım. Var mı böyle bir teklife? Kırat;ın nefesi iktidarın ensesinde."

Zeybek, YSK’nın bazı bağımsız adayları iptal etmesiyle ilgili olarak da "Sanki sadece YSK’nın bağımsız adaylara yönelik bir uygulaması gibi anlatılıyor. Halbuki arşiv taraması sırasında bizim partimizden de 12 arkadaşımızın adaylıkları iptal edildi. Fakat biz yerine başka adayları koyduk, eksiklerimizi tamamladık ve seçime giriyoruz. Şu haliyle işin içinde herhangi bir komplo görmüyorum. Tabii bir hadisedir, büyütülecek bir şey yoktur. Kötü niyetliler bunu kullanabilir, bunu yaşayarak göreceğiz. Herhangi bir siyasi baskı olsa en az yarısının adaylıkları iptal edilirdi" görüşünü de ifade etti.