Gündem Zeytin Dalı Harekâtı’nda 50’nci gün: 3 bin 195 terörist etkisiz hale getirildi

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 50’nci gün: 3 bin 195 terörist etkisiz hale getirildi

Paylaş
Zeytin Dalı Harekâtı’nda 50’nci gün: 3 bin 195 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen ’Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’nci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 195 oldu

TSK tarafından 20 Ocak’ta, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye´nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik başlatılan ’Zeytin Dalı Harekatı’nda 50’nci güne girildi.

TOPLAM 3 BİN 195 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Genelkurmay Başkanlığı’nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 46’sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 195 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

2-9 MART ARASINDA 18 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


TSK tarafından 2-9 Mart’ta Diyarbakır, Mardin ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda, biri lider kadroda olmak üzere 18 terörist etkisiz hale getirildi

2 KÖY DAHA TERÖRDEN TEMİZLENDİ


'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in Tellef ve Solaklı köylerini de çatışmalar sonucu teröristlerden temizledi.

TEDAVİSİ TAMAMLANAN ASKERLER GÖREVLERİNE DÖNDÜ


TSK'dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan 117 asker tedavilerinin ardından görevlerine döndü. TSK yaptığı açıklamada; '"Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan 117 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir." denildi.