Ekonomi Zeytinyağı tüketiminde artış

Zeytinyağı tüketiminde artış

Paylaş
Zeytinyağı tüketiminde artış

Sağlıklı yaşam kültürünün vazgeçilmez ürünü olmasına karşın yeteri kadar tüketilmeyen zeytinyağı, Türk tüketicisinin de tercihi olmaya başladı

Tüketimin kişi başına 1 litrenin üzerine çıkamadığı zeytinyağında son yıllarda bu rakam 1.4 litreye yükseldi. 3 yıllık vadede bu rakamın 2 litreye çıkması bekleniyor.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, büyük kentlerde oluşan sağlıklı yaşam bilinci ve doğal beslenme kültürünün zeytinyağında tüketimi artırdığını belirtti.

Zeytinyağı üreticisi firmaların talebi artırmak için tanıtım çabası içinde olduğunu ancak üretimin yapıldığı bölgelerle Marmara Bölgesi dışında çok fazla tüketilemeyen zeytinyağının ülke genelinde talep görmeye başladığını kaydeden Çetin, üretim teknolojisinin gelişmesi ve kalitenin yükselmesinin de bu artışta olumlu etkisinin bulunduğunu dile getirdi.

Bu yıl zeytinde kalite ve miktar bakımından iyi bir sezonun geçirildiğini, sezon öncesi tahmin edilen 147 bin tonluk rekoltenin yakalanacağını düşündüklerini belirten Çetin, fiyatların oluşumu için ise İspanya’da hasadın sonlanmasının beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Buna rağmen fiyatların geçen yıla göre daha iyi seviyede olduğunu dile getiren Çetin, geçen yıl tonu bin 500 avro olan uluslararası piyasa fiyatının bu yıl bin 900 dolara geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı