Yaşam Zeytinyağının 'nüfus kağıdı' var!

Zeytinyağının 'nüfus kağıdı' var!

Paylaş
Zeytinyağının 'nüfus kağıdı' var!

Sizin damak tadınıza hangisi uyuyor? Kuzey Ege'nin taze çimen kokusu ve ipeksi yumuşaklığı mı, Güney Ege'nin meyve kokulu baskın karakteri mi? Tariş bir ilke imza attı ve zeytinyağı şişelerinin üzerine o şişedeki zeytinin bölgesini, kökenini ve türünü yazdı

Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nin kalite onayı verdiği tek Türk zeytinyağı olan Tariş, müşterilerini “Kuzey Ege” ile “Güney Ege” zeytinyağlarının dünyasını keşfetmeye davet ediyor.

Haberin Devamı

Tariş, zeytinyağı ambalajlarının üstüne yetiştirilen zeytinin coğrafi bölgesini, menşeini ve türünü yazarak bir yeniliğe daha imza atıyor. Bundan böyle, damak tadınıza uygun zeytinyağına daha kolay ulaşmanız mümkün.

Kuzey ve Güney farkı nedir?

Kuzey Ege zeytinlerin kendine has karakteri yüzlerce yıllık, görmüş geçirmiş köklerinden ve Kaz Dağları’nda esen rüzgârının ellerinde yetişmesinden gelir. Ekmeğinizi bandığınız an o eşsiz taze meyve ve çimen kokusunu, ipeksi kıvamını hissedersiniz. Damakta hafif bir acılık hissedilmesi, karakteristik özelliğidir.

Güney Ege’de, yetiştirilen zeytinin kendine has karakteri, sarp yamaçlarına inat, Ege’nin kızgın güneşinde büyüyüp serpilmesinden gelir. Ekmeğinizi bandığınız an o yoğun meyve kokulu karakteri damağınızda yoğun bir tat bırakır. Bu yüzden de daha koyu renkte ve daha az akışkandır.

Haberin Devamı