Yaşam Zihninizi arındırmanın 30 saniyelik yolu

Zihninizi arındırmanın 30 saniyelik yolu

Paylaş
Zihninizi arındırmanın 30 saniyelik yolu

30 saniyede tüm düşüncelerinizden kurtulmak, zihninizi boşaltmak ister misiniz? İşte kesin çözüm olduğu belirtilen o formül…

Suyun hem fiziksel, hem zihinsel hem de ruhsal olarak ne kadar güçlü bir koruma kalkanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatta su altı fizik tedavileri, su yogası ve termal terapiler bu anlamda suyun ne kadar mucizevi bir şey olduğunu kanıtlar nitelikte. Ancak anlaşılan o ki sakinleşmek için saatlerce banyo yapmaya gerek yok ve Toronto Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan araştırma da bu gerçeği destekliyor.

Toronto Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre el yıkamak, daha esnek düşünmemize ve önceliklerimizi daha kolay belirlememize yardımcı oluyor. Nasıl mı?

Yapılan araştırmada araştırmacılar, katılımcıların “sağlıklı seçimler yapmak” gibi belirli bir hedefe odaklandığı testler gerçekleştirdi ve bu sırada katılımcılara kelime oyunları ve anketler yaptı. Örneğin bazı katılımcılardan kendilerine verilen görev sonrasında ellerini bir bez yardımıyla temizlemeleri istendi. Katılımcılar ellerini mendil yardımıyla temizlerken kendilerinden üzerine düşünmeleri istenilen konuyu düşünmekte zorlandı ve zamanla dikkatleri başka yerlere dağıldı.

Diğer yandan araştırmayı yapan öğrenciler, ellerini ıslak mendil yardımıyla temizlemeleri istenen katılımcıların, işlem sonrasında kendilerine teklif edilen çikolata ve granola arasında çikolatayı tercih ettiği gözlemledi.

Peki tüm bu sonuçlar neyi gösteriyor?

Sonuçlar, fiziksel temizliğin “suçluluk” gibi duygulardan arınmanıza da destek olduğunu söylüyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre peçete kullanmak yerine el yıkamak, kafamızdaki düşüncelere daha kolay odaklanmamızı sağlıyor.

Bir şeyin karar vermenizi ya da odaklanmanızı engellediğini düşündüğünüz anlarda ellerinizi yıkamak, bakış açınızı değiştirmenize yardımcı oluyor. Ayrıca sonuçlar, fiziksel temizliğin “suçluluk” gibi duygulardan arınmanıza da destek olduğunu söylüyor. Yani fiziksel olarak kirlerden kurtulmak psikolojik olarak “yeni bir sayfa açmak” anlamına geliyor.

Bugün kaç kez ellerinizi yıkadığınızı ve bu eylemin her seferinde ne kadar zamanınızı aldığını düşünün. İşte lavaboda geçireceğiniz 1 dakikadan az sürede düşüncelerinizi derleyip toplamak bu kadar basit!




Haberin Devamı