Gündem Zihniyete bak!

Zihniyete bak!

Paylaş
Zihniyete bak!

Dünkü duruşmada Engin Ceber'e işkence yapmaktan yargılanan gardiyanı, avukatı “İki tokat atmış olsa bile bu işkence sayılmaz” diye savundu

60 KİŞİ YARGILANIYOR

Haberin Devamı

Engin Ceber (29) ve arkadaşları 29 Eylül 2008’de İstanbul Sarıyer’de sol içerikli bir dergiyi dağıtırken gözaltına alınmıştı. Karakolda ve cezaevinde işkence gördüğü belgelenen Engin Ceber, tutuklandıktan sonra gönderildiği İstanbul Metris Cezaevi’nden 9 Ekim 2008’de beyin ölümü gerçekleşmiş halde tahliye edilmişti. Ertesi gün hastanede ölen Engin Ceber’in cezaevinde de işkence gördüğü belirlenmişti. Olayla ilgili Metris Cezaevi’nde görevli 60 kişi hakkında dava açılmıştı.

GARDİYAN AVUÇ İÇİYLE VURMUŞ

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanık 6 infaz koruma memuru katıldı. Tutuklu infaz koruma baş memuru Nihat Kızılkaya’nın avukatı Recep Onaran, sanıklardan Yılmaz Aydoğdu’nun “Nihat Kızılkaya, cezaevinde Engin Çeber’e iki tokat attı” ifadesinin doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Avukat Recep Onaran, “Sanık Yılmaz Aydoğdu, kurtulmak için böyle söylüyor. Avuç içi ile tokat vurmak işkence olmaz. İki tokadın ölüme neden olması mümkün değil” dedi.

DHA