Ekonomi 'Zincirlerimizi çıkarın onlarla koşamıyoruz'

'Zincirlerimizi çıkarın onlarla koşamıyoruz'

Paylaş
'Zincirlerimizi çıkarın onlarla koşamıyoruz'

Odalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu elbise bize dar geliyor. Ayağımızda zincirler var bunlarla koşamıyoruz. Anayasa yeniden yazılmalı” dedi

KALİTELİ DEMOKRASİ ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa’nın yeniden yazılması gerektiğini savunarak, “Bu elbise bize dar geliyor. Elbisenin yeniden dizayn edilebilmesinin yolu, milletin sözleşmesi olan Anayasa’dan başlamaktır” dedi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) toplantısına katılan Hisarcıklıoğlu, “Bugünlerde herkes çıpa arıyor. İki çıpa aranıyorsa bunlar güçlü ekonomi, kaliteli demokrasidir. Ekonominin güçlü olmasını istiyorsak demokrasinin kalitesi önemlidir” diye konuştu.

HÂLÂ 1982 ANAYASASI

Hisarcıklıoğlu şöyle dedi: 1982 Anayasası... O günkü kalkınma yüzde 50 özel sektör, yüzde 50 devlet eliyle şeklindeydi. 90’larda duvar yıkıldı. Ama hâlâ benim Anayasam ne diyor? ‘Kalkınma devlet ve özel sektör eliyle olacak’. Ben koşmak istiyorum, ayağımda zincir var. Ben de diyorum ki ‘Ayağımızdaki bu zinciri çıkarın. Bununla koşamayız.’ Önümde 16 rakip var. Türkiye dünyada 17’inci. Ben yüzde 6 küçülürken, rakipler yüzde 8 büyüdü. Ayağımdaki prangayı çıkartın ki ben koşacağım.”

Haberin Devamı