Ekonomi Ziraat Bankası'ndan yüzyılın kârı

Ziraat Bankası'ndan yüzyılın kârı

Paylaş
Ziraat Bankası'ndan yüzyılın kârı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can akın Çağlar, geçtiğimiz yıl 3.5 milyar lira kar ederek 'yüzyılın kârını' elde ettiklerini söyledi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, banka olarak yüzyılın kârı denebilecek bir kâr elde ettiklerini, brüt kârlarının 4 milyar 417 milyon liraya ulaştığını, vergi karşılığı olan 906 milyon lira düşüldükten sonra, net kârlarının 3 milyar 511 milyon lira olduğunu bildirdi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Rixos Otel'de yaptığı basın toplantısında, bankanın 2009 yılı faaliyet sonuçlarını ve 2015’e kadar genel vizyonunu açıkladı.

Çağlar, 2009 yılında sektörün üzerinde büyüme performansı gösterdiklerini ve aktif büyüklüklerinin 125 milyar liraya çıktığını söyledi. Toplam kredilerinin 35 milyar 792 milyon liraya ulaştığını da bildiren Çağlar, sektörün en çok kredi veren bankası olduklarını, haftada ortalama 1 milyar liranın üzerinde kredi kullandırdıklarını, 1 milyar liranın altında hiç düşmediklerini kaydetti.

Bankanın yapılandırma uygulamalarına de değinen Çağlar, söz konusu yılda 172 bin 600 kişinin 2,7 milyar lira borcunun yapılandırıldığını anlattı.

3 milyar 511 milyon lira net kârla yüzyılın karını elde ettiklerini bildiren Çağlar, "Banka olarak yüzyıldır böyle bir kâr elde etmediğimizi düşünüyoruz. Brüt kârımız 4 milyar 417 milyon lira, vergi karşılığı olan 906 milyon lira düşüldükten sonra net kârımız 3 milyar 511 milyon lira" dedi.

Haberin Devamı