Ekonomi Ziraat'ten K. Irak'a duşlu, VIP odalı şube

Ziraat'ten K. Irak'a duşlu, VIP odalı şube

Paylaş
Ziraat'ten K. Irak'a duşlu, VIP odalı şube

Ziraat, 14 Şubat'ta açtığı şube ile Erbil'e ilk şube açan Türk bankası unvanını aldı

Ziraat Bankası, Kuzey Irak'taki Erbil şubesinin 14 Şubat itibarıyla faaliyete başladığını duyurdu. Böylece Ziraat Kuzey Irak'a ilk giren Türk bankası oldu. Şubenin, 14 Şubat'taki ilk günündeki ilk işlemi ise Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın gerçekleştirdiği öğrenildi.

Çağlar, Erbil şubesinde 100 dolarlık hesap açarak, şubenin de ilk müşterisi oldu. Şube açılışının 14 Şubat tarihine yetişmesini isteyen Ziraat yönetimi, açılışı bu tarihe yetiştirdi ve Çağlar'ın işleminden sonra şube kapandı. Erbil'de dün tatil olduğu için kapalı olan şube, bugünden itibaren Kuzey Iraklılara hizmete başlayacak.

Haberin Devamı

2008'DE BAĞDAT'A GİRMİŞTİ

Ziraat’ten yapılan açıklamada, 2008'de açılan Bağdat şubesi ile Ziraat Bankası'nın Irak'ta şube açan ilk Türk bankası olduğu hatırlatılarak, Erbil'de de Türk işadamlarının tümbankacılık işlemlerine yardımcı olunmasının amaçlandığı ifade edildi. Bankadan yapılan açıklamada, Türkiye ve Kuzey Irak arasında artan iş hacmine paralel olarak bu ülkede faaliyetlerde Ziraat Bankası olarak aktif bir şekilde yer alınacağı ifade edildi.

8 ŞUBE PERSONELİNİN 4'Ü KUZEY IRAKLI, İKİSİ KADIN

Erbil'de faaliyete başlayan şubede toplam 8 kişilik personelin görev yapacağı öğrenildi. Şubede görev yapacak olan personelden, şube müdürünün de arasında bulunduğu 4’ünün Türkiye'den Erbil'e tayin edildiği belirtilirken, diğer 4 personelin Kuzey Iraklı olduğu ifade edildi.

Türkiye'den gidenlerin yerel dili konuşabildiği, iki personelin ise kadın ve Kuzey Iraklı olduğu kaydedildi. Şubenin Erbil'in en işlek caddelerinden birinde olduğu açıklanırken, bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Family fun alışveriş merkezi yakınında açıldığı belirtildi.

Erbil'in güvenlik açısından Bağdat'a göre daha güvenli olduğu kaydedilirken, şubenin güvenliğini dışarıdan bir firma 3 kişik güvenlik ekibiyle sağlayacak. Erbil'deki bütün banka şubelerini polisin uzaktan kamera ile gözetlediği belirtildi.

Haberin Devamı

DUŞLU VIP OFİS HİZMETİ

Öte yandan şubenin üst katında Irak'a giden Türk işadamlarına yönelik VIP odalarının da bulunduğu belirtildi. VIP odalarını Türk işadamlarının iş görüşmelerinde kullanabilecağı öğrenilirken, bu hizmetin özellikle bölgeye günü birlik giden işadamlarına yönelik olduğu ifade edildi. VIP odalarında aynı zamanda duşların da olduğu belirtildi. Ziraat, Yunanistan'da açtığı şubede de VIP ofisler yapmıştı.

HABERTÜR