Spor Zirve yarışı kaynayan kazan

Zirve yarışı kaynayan kazan

Paylaş
Zirve yarışı kaynayan kazan

Turkcell Süper Lig'de, şampiyonluk yarışı giderek kızışırken, Fenerbahçe son haftalardaki başarılı performansı ile rakiplerine göre avantajını artırdı

Lig lideri Bursaspor, 5 haftalık süreçte elde ettiği 3 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle hanesine 10 puan yazdırdı. Bir ara rakiplerine 5 puanlık fark atan yeşil-beyazlı takım, 29. haftaya Fenerbahçe’nin sadece 1 puan önünde 62 puanla lider girdi.

Ligde Manisaspor’u 2-0, Denizlispor’u da 2-1 yenerek iki maçta hanesine 6 puan yazdıran yeşil-beyazlı takım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi deplasmanında 2-1’lik yenilgiyle hayal kırıklığı yaşadı.

SON 5 HAFTADA 5 PUAN KAYBETTİ

Daha sonra evinde ağırladığı Antalyaspor’u 2-1 yenmeyi başaran Bursaspor, başkentte Gençlerberliği ile oynadığı maçın golsüz bitmesiyle ancak 1 puan alabildi.

Ligi zirvede bitirip Trabzonspor’un ardından şampiyon olan ikinci Anadolu takımı olmak isteyen yeşil-beyazlı takım, son 5 haftada yitirdiği 5 puana karşın liderliğini sürdürdü.

FENERBAHÇE GOL YEMEDEN İLERLİYOR

Fenerbahçe ise Turkcell Süper Lig’deki son 5 haftayı tartışmasız en başarılı ve kârlı geçen takım oldu.

ZİRVEDEKİ 4 TAKIMIN KALAN MAÇLARI İÇİN TIKLAYIN

5 maçlık süreçte Bursaspor gibi sadece 0-0 biten Gençlerbirliği maçında 1 puanla yetinen sarı-lacivertli takım, Gaziantepspor, Galatasaray ve Kayserispor maçlarında galibiyete ulaştı.

Fenerbahçe, Ankaraspor maçından da hükmen 3 puan kazandı. Galatasaray ise son 5 haftanın en başarısız zirve takipçisi oldu.

25. haftada Ankaragücü’nü 3-0 yenen sarı-kırmızılı takım, daha sonra oynadığı Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarını 1-0 yitirirken, Sivasspor deplasmanından ise 1-1’lik skorla bir puanla döndü.

GALATASARAY 11 PUAN KAYBETTİ

Haftasonu Diyarbakırspor’u 4-1 yenerek 3 haftanın ardından galibiyetle tanışan Galatasaray, 5 maçlık periyotu 2 galibiyet, 2 yenilgi ve bir beraberlikle 7 puanla kapattı.

BEŞİKTAŞ'I BERABERLİKLER GERİLETTİ

Ligin bir diğer zirve takipçisi Beşiktaş da son 5 haftada yenilgi yüzü görmese de topladığı 9 puanla çok başarılı bir grafik çizemedi. 25. haftada Denizlispor’u 1-0 yenen siyah-beyazlı takım, daha sonra Kasımpaşaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Sahasındaki Eskişehirspor maçından 3-2’lik skorla 3 puan çıkarmayı başaran siyah-beyazlı takım, golsüz biten Ankaragücü ve Trabzonspor maçlarında ise hanesine toplam 2 puan yazdırabildi.

2

Haberin Devamı