Gündem Zirve Yayınevi'nde gizlilik kaldırıldı

Zirve Yayınevi'nde gizlilik kaldırıldı

Paylaş
Zirve Yayınevi'nde gizlilik kaldırıldı

Zirve Yayınevi davasındaki alınan gizlilik kararı kaldırıldı

Malatya'da 18 Nisan 2007'de, ‘Zirve Yayınevi'ni basarak, 1'i Alman 3 kişiyi öldürdükleri suçlamasıyla 5'i tutuklu 9 sanık, yarın 24'üncü kez hakim karşısına çıkarılacak.

Dava kapsamında ‘şüpheli’ olarak haklarında hazırlık soruşturması başlatılan İl Jandarma eski Komutanı Albay Mehmet Ülger ve 2 uzman çavuş hakkındaki gizlilik kararı kaldırıldı. Soruşturma dosyası müdahil ve sanık avukatlarına verildi.

Zirve Yayınevi'ni basıp Alman Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayı ile ilgili görülen davada, Malatya İl Jandarma eski Komutanı Albay Mehmet Ülger ve iki uzman çavuş hakkında ‘şüpheli’ olarak soruşturma başlatılmış ve dosyayla ilgili de ‘gizlilik’ kararı verilmişti.

Başlatılan hazırlık soruşturmasındaki gizlilik kararı kaldırılarak soruşturma dosyaları, sanık ve müdahil avukatlara verildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen isimsiz bir ihbarda işlenen cinayetin Albay Mehmet Ülger ve iki uzman çavuşun azmettirmesiyle işlendiği iddia edilmişti.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yarınki 24'üncü duruşmasında tutuklu sanıklar Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım'ın (19) savunmaları alınacak.

Mikail PELİT/MALATYA (DHA)