Gündem Zirvedeki çoban

Zirvedeki çoban

Paylaş
Zirvedeki çoban

Halil Eroğlu ilkokuldan sonra fakirlik nedeniyle okuyamadı. Manisa dağlarında çobanlık yaparken ders çalıştı, ortaokulu dışarıdan bitirdi. Liseyi de askerdeyken yine dışarıdan tamamladı ve...

OKUMA AŞKI SÖNMEDİ

Haberin Devamı

Manisa Selendi’ye bağlı Çampınar köyünde oturan Cennet-Ali Hikmet Eroğlu’nun 4 çocuğundan biri olan Halil Eroğlu (23) ailesinin fakirliği yüzünden ilkokulu bitirdikten sonra okuyamadı. Ailesine yardımcı olmak için çobanlığa başladı.

Her sabah 6 ineği ve 20 koyunu dağa çıkarıp güttü. Okuma aşkı hiç sönmedi. Dağda hayvan otlatırken ders çalışmaya devam etti. 2003’te babasından habersiz Manisa’ya gidip açık ortaokula kaydoldu.

BOĞAZİÇİ’NE GİRECEK

Ortaokulu bitirdi ve askere gitti. Askerdeyken de dışarıdan bitirme sınavlarıyla liseyi tamamladı. Ailesi Halil’in liseyi bitirdiğini askeden dönünce öğrendi. Çobanlığa devam eden Halil, üniversite sınavlarına hazırlandı.

Bu yıl girdiği LYS’de Türkçe-Matematik alanında 542 puan (OÖBP dahil) alarak Türkiye 211’incisi oldu. Şimdi amacı Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girip üst düzey yönetici olmak. Yılmaz TUNA/AA

Haberin Devamı