Spor Zirveye dev 1 adım

Zirveye dev 1 adım

Paylaş
Zirveye dev 1 adım

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Kadıköy Süşrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçında sarı-lacivertli ekip ezeli rakibini 2. dakikada kaptan Alex De Souza'nın attığı mükemmel golle 1-0 yendi

Karşılaşma sonrasında Fenerbahçe puanını 64 yaptı ve 2. sıradaki yerini korudu. Beşiktaş ise 57 puanda ve 4. sırada kalarak şampiyonluk şansını çok zora soktu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Selçuk Şahin’in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Alex, yerden sert ve düzgün bir vuruş yaptı. Kaleci Rüştü, sağından giden topa uzanmasına karşın, dokunamadı ve top köşeden filelerle buluştu: 1-0.

Dakika 13: Gökhan Gönül’ün sağdan yerden ortasında, ön direkte Özer Hurmacı’nın üstünden atladığı topla penaltı noktasının yakınında buluşan Güiza, müsait durumda kötü bir vuruşla topu yandan auta attı.

Dakika 40: Soldan şık çalımlarla ceza yayına hareketlenen Özer Hurmacı’nın güzel ara pasında kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan kaptan Alex’in ayağının ucuyla yaptığı vuruşta, yatarak ileri çıkan kaleci Rüştü’nün ayağına çarpan topu savunma uzaklaştırdı. Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Dakika 54: Kaptan Alex soldan ceza alanına girdi, kaleci Rüştü’yü geçti, topu ortaya bıraktı, Mehmet Topuz dokunamadı. Kanarya mutlak bir golden oldu.

Dakika 56: Bobo soldan hareketlendi, top Lugano’nun eline çarptı, Beşiktaşlılar’ın penaltı beklediği pozisyonda hakem “Devam” kararı verdi.

Dakika 66: Bilica, Uğur İnceman’a ceza sahası içinde kontrolsüz girince hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi. Bobo’nun köşeye giden vuruşunu kaleci Volkan kurtardı.

Dakika 76: Mehmet Topuz topu Vederson’un önüne bıraktı, Brezilyalı oyuncunun vuruşunda top auta çıktı. Kanarya bir golden oldu. Fenerbahçe 3 puana uzandı.

ERNST, TORAMAN VE VEDERSON KIZARDI

Karşılaşmanın 88. dakikasında Ernst, Emre'ye dirsek attığı gerekçesi ile kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 92. dakikada da Vederson ve İbrahim Toraman arasında tansiyon yükselince hakem Hüseyin Göçek, yardımcısından da bilgi alarak iki oyuncuyu da kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Ayrıca bu oyuncuların dışında 6 kişi sarı kart gördü.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON GİBİ

Maçın son düdüğünden sonra stadyum adeta bayram alanına döndü. Tüm oyuncular orta alanda buluştu ve tüm tribün ile birlikte zaferi kutladılar. Ayrıca maç sonrasında tribünlerden konfeti yağmuru da yapıldı.

BOBO PENALTI KAÇIRDI

57. dakikada Uğur İnceman'ın yerde kalmasıyla Beşiktaş penaltı kazandı. Topun başına geçen Bobo, tüm Beşiktalılar golü beklerken o topu Volkan'ın kucağına attı.

FERRARI VE TELLO 2 HAFTA SONRA SAHADA

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında forma giyemeyen Matteo Ferrari ile Rodrigo Tello, derbi maçta formalarına kavuştu. Ferrari, Sivok ile birlikte savunmanın göbeğinde oynarken, savunmanın sağında İbrahim Kaş, solunda ise İbrahim Üzülmez forma giydi.

Sakatlığı geçen İbrahim Toraman da Ernst ve Fink ile birlikte savunmanın önünde görev aldı. Bobo'yu tek forvet oynatan Teknik Direktör Denizli, Tello'ya sağ, İsmail'e ise sol kanatta forma verdi. Denizli, geçen haftaki Trabzonspor maçının kadrosundan 4 değişiklik yaptı. Ekrem, Holosko, Uğur ve Yusuf'un yerine Tello, Ferrari, İbrahim Kaş ve İsmail Köybaşı oynadı.

HOLOSKO YEDEK

Beşiktaş'ta Ferrari ve Tello'nun takıma dönmesiyle yabancı kontenjanına Filip Holosko takıldı. Teknik Direktör Denizli, derbide Holosko'yu yedek soyundururken, yedek kulübesinde yer alan diğer oyuncular ise Hakan, Rıdvan, Necip, Serdar, Uğur ve Yusuf oldu. Sakatlıkları bulunan Nihat, Tabata, Ekrem, Nobre ve Ramazan ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

UEFA GÖZLEMCİSİ DE MAÇTA

Hakem kampını ziyaret ederek eğitim çalışması yapan UEFA Gözlemcisi, Eğitimcisi, İsviçre Merkez Hakem Kurulu üyesi Andreas Schluchter de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini izledi. Hakem İşleri Müdürü Dr. Sürhat Müniroğlu ile birlikte maçı izleyen Schluchter, yarın hakemlerle bir araya gelerek maçın analizini yapacak.

3

Haberin Devamı