Dünya Zirveyi eylemciler kuşatacak

Zirveyi eylemciler kuşatacak

Paylaş
Zirveyi eylemciler kuşatacak

192 ülkeden 15 bin delege Kopenhag'daki zirvede küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin yaratacağı felaketlere çözüm arayacak. Kopenhag' a gelen 30 bin çevreci ise gösterilerle devlet başkanlarını önlem almaya zorlayacak

DEVLET BAŞKANLARI ZİRVEDE

Haberin Devamı

Küresel ısınmaya çare olması beklenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Zirvesi bugün Danimarka’nın Kopenhag kentinde başladı. Zirveye 192 ülkeden 15 bin delege katılacak. Dünyada çevre kirliliğine en çok neden olan ülkeler Amerika, Çin, Hindistan ve Brezilya’yı zirvede devlet başkanları temsil edilecek. Zirvenin ana konusu ise küresel ısınma olacak.

FELAKET KAPIDA

Ülkeler, küresel ısınmaya çözüm bulmaz ve dünya 2 derece daha ısınırsa buzullar eriyecek, deniz seviyeleri yükselecek. Birçok ülke sular altında kalacak. Kuraklaşma ve su sıkıntısı yaşanacak. Dünyadaki biyolojik çeşitlilik yüzde 40 azalacak. İklim değişikliği konusunda düzenlenen en büyük toplantı olan Kopenhag Zirvesi’nden liderlerinin insanlığın geleceğini kurtarmak için ortak bir anlaşmayla çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÇEVRECİLERİN ÇAĞRISI

Amerika Başkanı Obama’nın ziyaretini zirvenin son gününe ertelemesi de anlaşma umutlarını artırdı. Ancak zirveden karar çıkacağına inanmayanlar da çoğunlukta. Dünyanın birçok yerinden gelen 30 bin eylemci, zirve boyunca Kopenhag’ı ablukaya alacak. Çevreciler gösterilerle liderleri acil önlem almaya çağıracak. Küresel eylemciler seslerini zirvenin süreceği 18 Aralık’a kadar Kopenhag’da ve dünyanın birçok ülkesinden duyuracak.