Spor Ziya Doğan resmen Konyaspor'da!

Ziya Doğan resmen Konyaspor'da!

Paylaş
Ziya Doğan resmen Konyaspor'da!

Konyaspor, teknik direktör Ziya Doğan ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, Karatay Tevfik Lav Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde, Fuat Yaman’ın istifasının ardından yeni teknik direktör arayışına başladıklarını ve yönetim kurulu üyelerinin Ziya Doğan üzerinde karar kıldıklarını söyledi.

Doğan’ın kendini ispatlamış, kabul ettirmiş, yıllardır Türk futboluna hizmet eden, azimli, hırslı bir teknik direktör olduğunu belirten Karapınar, Doğan’ı Konyaspor’un yaşadığı badirelerin üstesinden gelecek ve takımı kritik dönemden çıkaracak, Konyaspor’un adını Süper Lige yazdıracak bir teknik direktör olarak gördüklerini söyledi.
Karapınar, Doğan’ın daha önce yaptığı açıklamada, takım çalıştırmayacağını söylemesine rağmen, çok büyük ricalarda bulunarak görevi kabul ettirdiklerini dile getirerek, "Ziya Doğan’ın Konyaspor ile yarım kalan bir işi vardı, onu tamamlamaya geldi. Bizleri kırmadı, kendisine teşekkür ediyoruz. 7 haftalık süreç içerisinde gece gündüz çalışarak, Konyaspor’un Süper Lige çıkmasını sağlayacaktır" dedi.

Doğan da çok kısa süre önce 3-4 kulüpten teklif aldığını ancak Diyarbakırspor’a rakip olmamak için bunları kabul etmediğini vurgulayarak, "Bu sezon başka takım çalıştırmayacağımı söylemiştim. Ancak maddi anlamda hiçbir şey konuşmadan, geçmiş dönemde çalıştığım Konyaspor’da edindiğim dostluklar nedeniyle görevi kabul ettim" dedi.

Yönetim kuruluna ve takıma inandığı için Konya’da olduğunu anlatan Doğan, burada olmaktan çok mutlu olduğunu bildirdi.

Konyaspor’un bu aralar büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Doğan, "İmzadan sonra çalışmalara başlayacağız. Konyaspor’u layık olduğu yere getireceğiz. Teknik heyet başta olmak üzere, malzemecisinden başkanına ve taraftara kadar herkesle birlikte bu işi başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Doğan, 1,5 yıllık sözleşmeye imza atarak, 3. kez Konyaspor’un başına geçti.
İmza törenine, Konyaspor Yönetim Kurulu üyeleri tam kadro katıldı.

KONYASPOR’UN BU SEZON 3. TEKNİK DİREKTÖRÜ

Haberin Devamı

Bank Asya 1. Lig’e teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde şampiyonluk hedefiyle başlayan ve sezonun ilk haftalarında aldığı başarılı sonuçlarla liderlik koltuğuna yerleşen Konyaspor’da yönetim, ikinci devrenin ilk haftalarında alınan başarısız sonuçlar ve 21. haftada Bucaspor’a kaybedilen 3-1’lik maçın ardından Özkara ile yollarını ayırma kararı aldı.

22. haftadaki Kartalspor deplasmanına teknik sorumlu Mehmet Yıldırım yönetiminde çıkan Konyaspor’da, 0-0 biten bu maçın hemen ardından teknik direktör Fuat Yaman, göreve getirildi.

İlk maçta Orduspor ile 1-1 berabere kalan Yaman yönetimindeki Konyaspor, ardından karşılaştığı Kardemir Karabükspor, Karşıyaka ve Mersin İdmanyurdu’na yenildi, son olarak geçen pazartesi Konya’da oynanan Çaykur Rizespor maçında sahadan 1 puanla ayrılarak, başarısız bir grafik çizdi.

Bu maçın ardından görevinden istifa eden Yaman’ın yerine Konyaspor yönetimi, Ziya Doğan ile anlaştı.

DOĞAN’IN KARİYERİ

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2009-2010 sezonuna Diyarbakırspor’un başında başlayan teknik direktör Ziya Doğan, 22. haftada Diyarbakır’da, Denizlispor’a 2-0 kaybedilen maçın ardından görevinden istifa etti.

2001-2002 sezonunda Kombassan Konyaspor’u çalıştıran Ziya Doğan, 2003- 2004 sezonu devre arasında yeniden Konyaspor’a gelmiş, yönetimle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle takımın başında maça çıkmadan 20 gün sonra görevinden ayrılmıştı.

Malatyaspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Adanaspor gibi takımlarda teknik direktör olarak görev yapan Ziya Doğan, 2000-2001 sezonunda Beşiktaş’ta Nevio Scala’nın da yardımcılığını yürüttü.