Gündem Zodyak botla 'inek sağma' operasyonu

Zodyak botla 'inek sağma' operasyonu

Paylaş
Zodyak botla 'inek sağma' operasyonu

Zodyak botla 'inek sağma' operasyonu

Marmara Bölgesi’ni 3 gündür etkisi altına alan kar ve yağmur nedeniyle Balıkesir’in Susurluk ve Manyas çevresinde taşkınlar meydana geldi. Yoğun yağışlar nedeniyle taşan Susurluk Çayı’nın karşı yakasındaki ahırda mahsur kalan 11 ineğine ulaşamayan Abdullah Çakır, Susurluk Kaymakamlığı’nı arayarak “İneklerimi kurtarın, 2 gün sütleri sağılmazsa ölecekler” diyerek yardım istedi. Bandırma 911 Arama-Kurtarma ekibi, çiftçiyi zodyak botla ineklerinin yanına götürdü.

Haberin Devamı

Susurluk İlçesi’ne bağlı Kayıkçı Köyü’nde oturan üretici Abdullah Çakır, sahip olduğu 11 adet holştayn cinsi ineğin, taşan Susurluk Çayı’nın karşı yakasında bulunan ahırda mahsur kalması ve 2 gündür ineklerinin sütünü sağmak ve beslemek için ahıra gidememesi nedeniyle durumu Susurluk Kaymakamlığı’na bildirerek yardım istedi. Bunun üzerine Balıkesir Valiliği Kriz Masası, Bandırma’da bulunan 911 Arama-Kurtarma Derneği’nden Abdullah Çakır'a yardımcı olunmasını istedi.

‘2 GÜN SAĞILMAZSA ÖLÜRLER’

Dün Bandırma’dan hareket eden 7 kişilik 911 Arama Kurtarma Derneği ekibi, Susurluk’un Kayıkçı Köyü’ne ulaştı. Burada mağdur üretici Abdullah Çakır ile görüşen Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Mustafa Gürsoy ve arkadaşları, Balıkesir İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Susurluk İlçe Tarım Müdürlüğü ve Susurluk İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen ilgililerle birlikte, Abdullah Çakır ve kızkardeşini, zodyak botla Susurluk Çayı’ndan karşıya geçirdi.

Haberin Devamı

Sahibi olduğu 11 holştayn cinsi ineğin çok özel ve pahalı bir ırk olduğunu belirten Abdullah Çakır, 2 gün sütlerinin sağılmaması durumunda ölebileceklerini belirterek, bu nedenle ineklerini sağmak ve beslemek için ahırda kalmak istedi..
911 ekipleri Abdullah Çakır ve kızkardeşi Ayşe Çakır’ı ahırda bırakarak Susurluk Çayı’nın diğer yakasına geri döndü.

İbrahim ALDEMİR/SUSURLUK (Balıkesir), (DHA)