Spor Zokora milli takımı bıraktı

Zokora milli takımı bıraktı

Paylaş
Zokora milli takımı bıraktı

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Dider Zokora, milli takım kariyerine bugün itibariyle son noktayı koyduğunu açıkladı

Bordo-mavililerin sezon başında İspanya’nın Sevilla Kulübü’nden kadrosuna kattığı ’Maestro’ lakaplı oyuncu, kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamasıyla milli takımdaki görevini bıraktığını bildirdi.

Zokora, 10 yılı aşkın süredir ülkesi Fildişi Sahilleri’nin milli takım formasını giydiğini belirttiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: "Bu formayla 2 Dünya Kupası ve 2’sinde final oynama şansı elde ettiğim 5 Afrika Uluslar Kupası deneyimi yaşadım.

Ancak ne yazık ki bu deneyimlerde kupa kazanma şansına erişemedim. Yaşadığım bu durumu Tanrı’nın bir takdiri olarak görüyor, bugüne dek ortaya koyduğum emek ve gayretten onur duyuyorum.

En büyük temennim elde edemediğim zafer ve sevinçlerin benden sonra yerimi alacak arkadaşlarım tarafından yaşanmasıdır.

Yürüdüğüm bu uzun yol boyunca bana destek olan ve tarifi güç mutluluklar yaşatan başkanlarıma, hocalarıma, federasyonuma ve takım arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyor, oyuncusu olmaktan şeref duyduğum Fildişi Sahilleri Milli Takımı’ndaki görevimi 28 Şubat 2012 tarihi itibariyle noktalıyorum."

Haberin Devamı