Spor Zokora Trabzon'da...

Zokora Trabzon'da...

Paylaş
Zokora Trabzon'da...

Trabzonspor'un Sevilla FC Kulübü'nden transfer ettiği Didier Zokora, Trabzon'a geldi.

Trabzonspor'un Sevilla takımından transfer ettiği Fildişi Sahili’nden orta saha oyuncusu Didier Zokora, bugün düzenlenen törenle 4 yıllık sözleşmeye imza atarken, "Hiç bir ülkede bu kadar ilgiyle karşılanmamıştım" dedi.

Haberin Devamı

Didier Zokora, tesislerde Genel Sekreter Hasan Yener’in de katıldığı törende kendisini 4 yıllığına bordo mavili renklere bağladı. Hasan Yener, imza töreninde Zokora’nın uzun süreli araştırmalar ve takip neticesinde transfer edildiğini hatırlattı, şöyle dedi:

"Zokora’nın kariyeri başarılarla dolu. Böyle bir futbolcuyu Trabzonspor’a katmakla başarılı bir transfer yaptığımızı düşünüyoruz. Trabzonspor olarak bu yıl averajla da olsa şampiyonluğu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Ancak liglerin devamlılığı var ve yarış devam ediyor. Trabzonspor olarak önümüzdeki sezon gerek Avrupa, gerekse ligde şampiyonluğun favori takımlarından birisini yaratmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Zokora’nın Trabzonspor’a önemli katkılar yapacağına inanıyoruz. Takımın başarısına da önemli katkılar yapacaktır."

Haberin Devamı

"GELECEK VADEDEN FUTBOLCULAR ALACAĞIZ"

Transfer çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Hasan Yener, "Kesin bir oyuncu sınırlamamız yok ama öncelikle iyi bir forvet alacağız. Bunun dışında da Trabzonspor’un hedefi, yerli oyuncu sayısını artırmak. O bakımdan önümüzdeki günlerde takıma direk katkı yapacak önemli oyuncuların yanında gelecek vadeden oyuncuları katma düşüncemiz var. Taraftarlarımızın şunu bilmesini isterim, geçtiğimiz sezondan daha başarılı bir kadro oluşturacağız" dedi.

"ZOKORA’YI ANİ BİR REFLEKSLE TRANSFER ETMEDİK"

Selçuk İnan’ın bedelsiz olarak ayrılmasına karşın Zokora’nın hem fazla ücretle alındığı, hem de yaşlı olduğu yönünde eleştirilere de cevap veren Hasan Yener, daha sonra şunları söyledi:

"Elbette ki Selçuk’un gidişi bizim için bir kayıp sayılabilir. Ama şu unutulmamalı ki profesyonel kulüpler futbolcular ile kaim değildir. Trabzonspor’dan bugünü kadar çok şöhretli futbolcu gitmiştir. O bakımdan dünyada yeri doldurulamayacak futbolcu yok. Biz Zokora’yu Selçuk’un gidişinden dolayı ani bir reflekse transfer etmedik. Uzun süre takip ettiğimiz ve teknik heyetin de onayı ile aldığımız bir oyuncu. Başarının her zaman bir maliyeti vardır. Başarı için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Türkiye liglerindeki paralara baktığımız zaman Zokora’ya verdiğimiz paranın çok da olmadığı görülecektir."

Haberin Devamı

"BURAYA SADECE PARA İÇİN GELMEDİM"

Didier Zokora ise Trabzonspor’u tercih ettiği için çok mutlu olduğunu vurguladı. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine geldiğini belyirnten Zokora, şöyle devam etti:

"Bundan sonra tüm gücümü Trabzonspor için harcayacağım. Taraftarların ilgisi beni fazlasıyla mutlu ediyor. Gittiğim ülkelerin hiç birinde böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Trabzonspor’u para için tercih etmedim. Hayat bazen bu tarz tesadüflerle doludur. Buraya gelişimi sadece para olarak görmemek lazım. Geçen sene şampiyonluğu son anda kaçırmış, ligi ikinci sırada bitirmiş bir takıma katkı olarak da algılamak lazım. Ayrıca başkan ve diğer yöneticilerin ilgisi de tercihimde etkili oldu."

Zokora, bu arada, "Drogba’nın Türkiye’ye geleceği konuşuluyor" sorusu üzerine, "Benim ve Drogba gibi oyuncuların Türkiye’ye gelmesi , Türk liginin daha fazla takip edilmesini sağlayacaktır. Afrika’da bana Maestro lakabını takmışlardı ama ben adım olan Zokora’yla anılmak isterim. Çünkü o benim babamın ismi" diye konuştu.

Haberin Devamı

EŞİ YANINDAN HİÇ AYRILMADI

İmza törenini ardından Hasan Yener, yeni transfer Zokora’ya TrabzonCell hattı hediye etti. 15 numaralı formayı giyeceği vurgulanan Zokora, daha sonra idman sahasında yeni forması ile basın mensuplarına poz verdi. Bu arada Zokora ile birlikte Trabzon’a gelen eşi Nadia, yanından hiç ayrılmadı. İmza töreninde de Zakora’ya fotoğraf çeken Nadia, fotoğrafı Twitter’de paylaştı.

Yunus Emre SEL/TRABZON,(DHA)