Gündem Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde yangın

Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde yangın

Paylaş
Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde yangın

Zonguldak merkeze bağlı Beycuma Beldesi'nde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktı

Zonguldak Kapalı Cezaevi’nin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu. Cezaevinde kalan 430 mahkum tahliye edilirken, can kaybı olmadı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, cezaevinde isyan söz konusu olmadığını, yangının bacadan çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

Yangın, saat 17.30 sıralarında Zonguldak’ın Beycuma Beldesi’ndeki 5 bloktan oluşan cezaevinin koğuş, kantin ve yemekhane bölümlerinin bulunduğu 2 bloğunda çıktı. Çatıda başlayan yangını gören cezaevi görevlileri itfaiyeye haber verdi. Zonguldak, Devrek, Çaycuma ve Kozlu’dan çok sayıda itfaiye aracı cezaevine yönlendirildi.

Bu arada cezaevi tahliye edildi. Mahkumlar, cezaevinin avlusunda bekletildi. İtfaiye ekipleri, 2 bloğun çatısında etkili olan yangına müdahale etti. Ancak ekipler, alevlerin çatıyı tamamen sarması nedeniyle yangını söndürmekte güçlük çekti. İtfaiyenin müdahalesine rağmen 2 binanın çatısı tamamen yandı. Ancak itfaiyenin müdahalesiyle alevler diğer bloklara sıçramadı.

Yangını duyan mahkum yakınları da cezaevi önüne akın etti. Mahkumların yakınları, söndürme çalışmalarını endişeyle takip ederken, mahkumlar da avluda çalışmaları izledi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, cezaevinde bir isyan söz konusu olmadığını, ilk tespitlere göre yangının bacadan çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

MAHKUMLAR NAKLEDİLİYOR

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, cezaevindeki 430 mahkumun Karabük, Bartın, Bolu ve Ankara’daki cezaevlerine nakledileceğini söyledi.

Yangının tamamen söndürüldüğünü belirten Başsavcı Özbakır, "Yanan blokta bulunan koğuşların dışındaki diğer bloklarda bulunan koğuşlarda hasar yok. Ancak, yangında cezaevinin yemekhanesi kullanılmaz hale geldi.

Ayrıca kalorifer tesisatı arızalı durumda, bu yüzden cezaevindeki tüm mahkumları çevre illere sevk ediyoruz. Sevk işlemi çevre illerden gelecek olan cezaevi araçları ile yapılacak. Gerekirse sivil minibüs de kullanılacak" dedi.

DHA