Gündem Zonguldak'ı ayağa kaldıran iddia

Zonguldak'ı ayağa kaldıran iddia

Paylaş
Zonguldak'ı ayağa kaldıran iddia

Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde yatan 15 yaşındaki gasp hükümlüsü basketbol potasına asılı halde ölü bulundu. Gencin intihar ettiği iddia edildi

Yolda düşen alkollü bir kişinin parasını çaldığı gerekçesiyle tutuklanıp 4.5 yıla mahkum olan Kudret K. (15), yaklaşık 1.5 ay önce girdiği cezaevinde ölü bulundu.

Dün sabah, kaldığı koğuşun bitişiğindeki havalandırma bahçesinde bulunan basketbol potasında Kudret K.’yi asılı gören mahkumlar, cezaevi yönetimine haber verdi.

Kudret K.'nın havalandırma bahçesine ne zaman çıktığı ve nasıl kendini astığı konusunda açıklama yapılmadı. Gardiyan oğlumu dövüyormuş 8 çocuklarından birisini kaybeden Yeter ve Çetin K. çifti, büyük üzüntü yaşadı.

Cenaze toprağa verilmek üzere evden çıkarılacağı sırada Çetin K. sinir krizi geçirdi. Yeter K. ise, oğlu Emrah K. ve kızı Yeşim G. ile oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü. Cenaze, öğle namazından önce evin önünde yapılan duanın ardından Asri Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

GARDİYANLARDAN ŞİKAYET ETMİŞ

Yeter K. en son cezaevinde görüştüğünde oğlunun gardiyanlardan şikayet ettiğini ileri sürdü. Anne Yeter K. ”Bana, ‘Gardiyandan şikayetim var. Dövüyor beni anne’ dedi. Çocuğumu dövüyormuş.

‘Benim yaşımı büyüt, başka koğuşa aldır beni’ dedi. Ben de birşey olmayacağını söyledim. Böyle olacağını bilmiyordum. Oğlumu sağlam verdim, ölüsünü aldım. Sorumlulardan şikayetçiyim, hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

'PARASINI ELİNDEN ALIYORLARDI'

2003 yılında ‘eşini küçük yaşta kaçırmaktan’ 3 ay 15 gün aynı cezaevinde yattığını belirten 24 yaşındaki Emrah K. ise, “Ben de dayak yedim orada. Gardiyan sopayla dövdü. Kardeşime tuvalet temizletiyorlarmış. Her türlü eziyeti yapıyorlarmış. Parasını da elinden alıyorlarmış” dedi.

15 yaşındaki Kudret K.'nın yakınlarının da aralarında bulunduğu bir grup vatandaş, kentin en işlek caddesini trafiğe kapatarak Valiliğe yürüdü.

‘Katil bulunsun’ sloganı atan grup, burada polis barikatıyla karşılaşırken, Kudret K.'nın babası sinir krizi geçirdi. Polisin, Adliye'ye yürümesini de engellediği grup, ölen mahkumun yakınlarından 3 kişinin Vali Erdal Ata ile görüşmesine izin verilince dağıldı.

BAŞSAVCI: TİPİK İNTİHAR

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, 15 yaşındaki Kudret K.’nın ölümüyle ilgili basın açıklaması yaptı. Başsavcı Özbakır, nüfusa küçük yazıldığını açıkladığı Kudret K.'nın evli ve 1 çocuk sahibi olduğunu, gasp ve yağma suçundan ceza aldığını, ayrıca hırsızlıktan da davalarının olduğunu söyledi.

Kudret K.’nın koğuşta birlikte kaldığı 6 çocuk mahkumdan 2'sinin uzaktan akrabası olduğunu belirten Özbakır, “Onlardan aldığımız beyanlara göre, çocuğu sabah bahçede potaya asılı olarak kendileri bulmuş.

Hatta kendisi ip aldırmış cezaevinin kantininden. Ve o gün kendisini potaya asmış. Maalesef biz de üzüldük. Olay tipik bir intihar vakasıdır. Vatandaşlarımızdan da sakin olmalarını talep ediyoruz” diye konuştu

3