Gündem Zonguldak'ta kar ulaşımı aksattı

Zonguldak'ta kar ulaşımı aksattı

Paylaş
Zonguldak'ta kar ulaşımı aksattı

Zonguldak ve Ereğli İlçesi'nde devam eden yoğun kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Ankara karayollarında bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kar nedeniyle Zonguldak merkezde yüksek kesimlerdeki mahallelerin yolları ulaşıma kapandı.

Belediye ekiplerinin mahallelerde kar temizleme çalışması yapmaması dikkat çekti. Sürücüler, araçlarını alt sokaklara park ederken, evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Kar nedeniyle akşam saatlerinden itibaren bazı mahallelere de elektrik verilemiyor. Trafik ekipleri, İstanbul ve Ankara yönüne giden TIR’ların geçişine izin vermezken, diğer tüm araçlar zincirle ilerliyor.

Kar, özellikle Zonguldak-İstanbul Karayolu’nun Ereğli kesiminde ulaşımı zaman zaman durma noktasına getirdi. Bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Zonguldak yönüne giden bir yolcu otobüsü, Soğnalısuyu mevkiinde kar nedeniyle kayarak yol kenarındaki su kanalına düştü. Karayolları ekipleri, otobüsü kurtarmak için çalışma yaptı. Bu sırada otobüsten inen yolcular, kar yağışı altında çalışmaları izledi. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaya rağmen otobüs kanaldan çıkarılamayınca yolcular isyan etti. Yolcular, yaklaşık 1 saat bekledikten sonra firmanın Ereğli’den gelen minibüsleriyle Zonguldak’a gönderildi.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)