Gündem Zonguldak'ta maden ocağında patlama

Zonguldak'ta maden ocağında patlama

Paylaş
Zonguldak'ta maden ocağında patlama

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında meydana gelen patlamada 30 işçi mahsur kaldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "560 kodunda, kesin olmamakla birlikte, 25’ye yakın işçinin olduğu varsayılıyor. Onlara ulaşmak için çaba sarf ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Karadon Müessese Müdürlüğü made ocağındaki patlama neden kaynaklandığının henüz belli olmadığını bildirdi.

Onur, Kilimli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında patlama olduğuna yönelik haber geldiğini ve bölgeye gitmek için yola çıktıklarını söyledi.

Müessese müdürlüğünde herkesin görevi başında olduğunu anlatan Onur, "Şu anda Karadon’a çok sayıda ambulans gitmiş. Çalışanların aileleri de ocak dışında endişeli bekliyorlarmış. Ne patlaması olduğu henüz belli değil" dedi.

11 İŞÇİ KURTARILDI

Zonguldak Valisi Erdal Ata, "Maden ocağının eksi 540 kodunda çalışan 25 civarındaki müteahhit firmanın işçilerine henüz ulaşılamadığı bildirildi" dedi. Vali Ata, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında patlamayı haber almasının ardından bölgeye hareket ettiğini, kurum yetkililerinden de gelişmelerle ilgili bilgiler aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Patlamada yaralanan ya da ölen işçinin olmadığının yetkililer tarafından kendisine aktarıldığını anlatan Ata, şöyle konuştu: "Kurum yetkilileri, ocağın eksi 360 ve 460 kodunda çalışan işçilerin herhangi şekilde etkilenmediğini söylediler. Ancak maden ocağının eksi 540 kodunda çalışan 25 civarındaki müteahhit firmanın işçilerine henüz ulaşılamadığı bildirildi. İnşallah ölen ya da yaralanan olmaz."

Bu arada, patlamadan etkilendikleri bildirilen 11 işçinin Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.