Gündem Zoraki evlilik ısrarı, can aldı

Zoraki evlilik ısrarı, can aldı

Paylaş
Zoraki evlilik ısrarı, can aldı

Şanlıurfa'da, ailesinin zorla evlendirmek istediği ve buna karşı çıktığı için erkek kardeşlerinden şiddet gördüğü iddia edilen 16 yaşındaki Ayşe Karkar, kendini asarak yaşamına son verdi

İddiaya göre, akrabasıyla evlendirilmeye zorlanan 16 yaşındaki Ayşe Karkar, anne ve babasına defalarca bu evliliği istemediğini söyledi. Anne ve babası tarafından sürekli evlendirilmek için baskı gören genç kız, geçen haftasonu aile içinde yapılan bir törenle nişanlandı. Sevmediği kişiyle evlenmeyi istemediğini nişandan sonra da söylemeye devam eden Ayşe Karkar, bu yüzden sık sık ailesiyle tartışma yaşadı.

Haberin Devamı

Genç kız, en son olarak ağabeyi ile bu konuda tartıştı. Çıkan tartışma sırasında ağabeyinden şiddet de gören Ayşe, iyice bunalıma girdi. Aile fertlerinin evden ayrıldığı bir sırada, Ayşe Karkar, buzdolabı kapısının lastiklerini boynuna geçirip kendisini merdiven boşluğuna astı. Komşu çocukları tarafından asılı bir vaziyette bulunan Ayşe Karkar için polis ve 112 sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen sağlık ekibi genç kızın öldüğünü belirledi. Polis, evin önüne güvenlik bandını çekerek, vatandaşları eve yaklaştırmadı. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından, genç kızın cenazesi bir battaniyeye sarılarak, yakınlarına ait bir dolmuşun arka kısmına konularak, otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Komşularından eve dönen genç kızın ailesi, Arapça ağıtlar yakarak, gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.