Gündem Zorla ters ilişkiye tutuklama

Zorla ters ilişkiye tutuklama

Paylaş
Zorla ters ilişkiye tutuklama

Kendisinden boşanmak isteyen karısını önce dövdü sonra da zorla ters zorla ilişkiye girdi

Diyarbakır'da, aldığı alkolün etkisiyle kendisinden boşanmak isteyen eşini döven, ardından zorla ilişkiye giren 35 yaşındaki M.D.T., eşinin şikayeti üzerine tutuklandı. Karakolda iddiaları yalanlayan M.D.T. mahkemede suçunu itiraf ederek, “Zorla ilişkiye girdiğim doğrudur. Karımın beni neden şikayet ettiğini bilmiyorum” dedi.

Olay, 4 Ekim günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süredir eşiyle sorunlar yaşayan ve boşanma aşamasına gelen işsiz M.D.T., evden ayrılıp annesiyle yaşamaya başladı. Olay günü alkol aldıktan sonra sabaha karşı saat 02.30’da, 10 yıldır evli olduğu eşi 30 yaşındaki N.T. ve 8 ile 9 yaşlarındaki 2 çocuğunun yaşadığı eve gitti.

Anahtarıyla kapıyı açan M.D.T., yatak odasında uyuyan eşi N.T.’nin yanına gitti. iddiaya göre eşini uyandırıp, ters ilişkiye girmek isteyen M.D.T., kendisine karşı koyan eşine vurmaya başladı. Bağrışmalar üzerine yatak odasına gelen çocuklarını odadan kovarak kapıyı kilitleyen M.D.T. eşiyle zorla ters ilişkiye girdikten sonra aldığı alkolün etkisiyle bir süre sonra sızdı.

SIZINCA KARAKOLA KOŞTU

Kocasının uykumasını fırsat bilen N.T., Bağlar Polis Merkezi'ne giderek, eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve zorla ters ilişkiye girdiğini söyledi. N.T’nin şikayeti üzerine, polis M.D.T.’yi gözaltına aldı. Hastaneye sevk edilen kadının yapılan muayenesinde tecavüze uğradığı saptandı.

İki çocuğunun babası 10 yıllık eşinin tecavüzüne uğrayan N.T. polisteki ifadesinde olay gecesini şöyle anlattı:

'SABAHA KADAR KUSTUM'



“Ben yatak odasında, iki çocuğum ise kendi odalarında uyuyordu. Yanıma gelerek beni uyandırmaya çalıştı. Rahatız olduğumu söylememe rağmen ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince bağırıp çağırdı. Saçlarımı çekti, Beni tehdit ederek, zorla soydu. Laf dinlemiyordu. Bağrışmalar üzerine çocuklar odaya geldi. Onlara kızıp odaya gönderdi, kapıyı kilitledi. Sonra ters ilişkiye girmem için zorladı. Direndim ama engel olamadım. Sabaha kadar kustum ve uyuyamadım.”

POLİSTE YALANLADI, MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ

Polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen M.D.T., eşinin kendisinden boşanmak istediğini belirterek, “Bu nedenle sürekli bana iftiralar atıyor. Bu sorunlardan dolayı eşim beni istemiyor. Ben de 10 gündür annemin evinde kalıyorum” dedi. Polisteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan M.D.T., burada da suçlamaları kabul etmedi. Savcılığın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ettiği işsiz koca, burada eşiyle zorla ilişkiye girdiğini kabul etti. M.D.T., “Ben olay gecesini hatırlamıyorum. Zorla ilişkiye girdiğim doğrudur. Ancak tam olarak hatırlayamıyorum. Beni neden şikayet ettiği konusunda bir bilgim yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu.

Mahkeme, eşini dövdükten sonra zorla ters ilişkiye giren M.D.T.’yi ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Cem EMİR/DİYARBAKIR, (DHA)

2