Dünya Zschaepe'nin annesi ifade vermeyi reddetti

Zschaepe'nin annesi ifade vermeyi reddetti

Paylaş
Zschaepe'nin annesi ifade vermeyi reddetti

Almanya'daki davada terör örgütü NSU üyesi Zschaepe'nin annesi mahkemede ifade vermeyi reddetti

Almanya'da 8’i Türk 10 kişiyi öldürdüğü iddia edilen terör örgütü NSU üyesi Beate Zschaepe'nin annesi mahkemede ifade vermeyi reddetti.

Haberin Devamı

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesindeki duruşmada "susma hakkını" kullanan Zschaepe'nin annesi 61 yaşındaki Annerose Zschaepe, duruşma salonunda 3 dakika kaldıktan sonra ayrıldı.

Mahkemeye ifade veren Zschaepe'nin kuzeni Stefan A, Jena kentinde Zschaepe ile geçirdikleri gençlik dönemiyle ilgili, "Biz sağ görüşe sahiptik. Devlete, yabancılara, sol görüşlü kişilere ve her şeye karşıydık" dedi.

Bir süre sonra kendisinin Uwe Mundlos, Uwe Bönhardt ve Beate Zschaep üçlüsü ile bağlantısının koptuğunu belirten Stefan A, "Uwe Mundlos benim yaşam tarzımı beğenmiyordu. Ben içki içen ve parti yapan biriydim. Beni sosyal olmayan biri olarak tanımlıyordu" diye konuştu.

Zschaepe'yi iyi bir insan olduğunu savunan Stafan A., "Zschaepe'de sağ görüşlü birisiydi ama Mundlos ve Bönhardt kadar aşırı değil. O da yabancılara ve devlete karşıydı ama afiş hazırlayıp şiir yazacak kadar değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beate Zschaepe'nin anne ve babasıyla anlaşamadığı ve iletişiminin zayıf olduğu, bu nedenle çoçukluğunu büyükanne ve büyükbabasının yanında geçirdiği öğrenildi.

Aşırı sağcılar Uwe Böhnhard, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe tarafından kurulduğu düşünülen terör örgütü NSU üyelerinin, 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürdüğü, 2 bombalı saldırı ve çok sayıda soygun gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Terör örgütü NSU üyeleri Böhnhard ve Mundlos, bir banka soygunu sonrasında polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, zanlıların intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe tarafından havaya uçurulan hücre evinde bulunan belgelerde, terör örgütü hücresi ve eylemleri gün yüzüne çıkarılmıştı.

Üç kişilik NSU terör hücresinin hayattaki tek üyesi olan davanın tek sanığı Beate Zschaepe, yakalandığı günden bu yana "susma hakkını" kullanıyor.