Bilim - Teknoloji ZTE'den cüzdan boyutunda telefon
Paylaş
ZTE'den cüzdan boyutunda telefon

Geçtiğimiz günlerde ZTE’nin katlanabilir bir telefon modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. ZTE Axon M ismi ile bazı sertifika kuruluşlarında ortaya çıkan telefon sonunda resmiyet kazandı. ZTE, cüzdan şeklinde katlanabilir bir yapıya sahip olan çift ekranlı Axon M modelini tanıttı

Aslında katlanabilir telefonlara alışığız. Zira akıllı telefonların, cep telefonu pazarına hakim olmadan önceki dönemde, kapaklı ve kızaklı telefonlar hayli popülerdi. Özellikle Japonya ve Çin gibi ülkelerde, kapaklı telefonlar hala fazlasıyla revaçta. Hatta Samsung hala bu pazarlar için katlanabilir telefonlar üretmeye devam ediyor.

ZTE tarafından üretilen katlanabilir telefon Axon M ise alışık olduğumuz modellerden biraz farklı. Zira Axon M, diğer telefonların aksine boydan değil, enden katlanır bir yapıya sahip.

Gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 821 yonga setinden alan telefon 2 adet ekrana sahip. Bu ekranlardan birisi 1080p çözünürlüğünde 5.2 inçlik boyuta sahipken, diğer ekran ise 6.75inç boyutunda.

Sistemini 4GB RAM ile destekleyen cihazın dahili depolama alanı ise 64GB. 3180 mAh kapasitesine sahip ortalama bir pilden beslenen Axon M, 3.5mm kulaklık girişine de sahip. Şimdilik yalnızca Çin ve Amerika’da satışa sunulan Axon M’in fiyatı ise 725 dolar olarak belirlenmiş durumda. Sızdırılan bilgilere göre, ZTE’nin katlanabilir telefonu önümüzdeki süreçte Avrupa ve Japonya’da da satışa sunulacak.


Destiny 2, PC için artık indirilebilir


Haberin Devamı