Siyaset Zülfikar İzol bağımsız aday oldu
Paylaş
Zülfikar İzol bağımsız aday oldu

AK Parti'nin aday göstermemesi üzerine bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu yapan Zülfikar İzol'un liderliğini yaptığı İzol aşireti mensupları bir araya gelerek AK Parti'ye tepki gösterdi

Milletvekili listesinin açıklanması ve 4 dönemdir TBMM’de bulunan Zülfikar İzol’un aday gösterilmemesi İzol aşireti mensuplarının yoğun olarak yaşadığı Siverek’te tepkiye yol açtı.

Haberin Devamı

İlçenin Esmerçayır mahallesinde bir araya gelen Zülfikar İzol’un yakınları ve aşiret mensupları AK Parti’ye tepki gösterdi. Kalabalık adına gazetecilere konuşan aşiret mensuplarından İhsan Özgülan, 4 dönemdir milletvekilliği yapan Zülfikar İzol’a haksızlık yapıldığını belirterek, "Şanlıurfa için açıklanan milletvekili listesinde Şanlıurfa ile alakası bulunmayan isimler var. Şanlıurfa’nın sorununu Şanlıurfalılardan daha fazla hiç kimse bilemez. AK Parti’nin ilk kuruluşundan bu güne kadar bin bir zorluk çeken, çizgisinden ve kişiliğinden ödün vermeyenlerin liste dışı bırakılıp, başkalarının aday gösterilmesi sadece Zülfikar İzol’a değil bütün Şanlıurfa’ya hakarettir" dedi.

AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yavuzaslan ise, İzol aşireti mensupları olarak tepkilerini yarın toplu halde AK Parti’den istifa ederek göstereceklerini ve bağımsız aday olan Zülfikar İzol’un yeniden TBMM’ye girmesi için çalışacakları ifade etti.

Haberin Devamı

(DHA)