Gündem Zuzu ve Botan emin ellerde

Zuzu ve Botan emin ellerde

Paylaş
Zuzu ve Botan emin ellerde

Siirt'in Eruh İlçesi'nde jandarma tarafından bulunan ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne teslim edilen iki boz ayı yavrusu Bursa'ya getirildi

İki yavru ayı, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde bakım altına alındı.

Siirt'ten dün getirilen iki yavru ayıyı bakıma alan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında görevli Dr. Hüseyin Cihan, yavruların bir aylık olduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Ayı yavrularının sık sık beslenmeleri gerektiği için 15 gün hastanede kalacaklarını belirten Cihan, "Yavrulara laktoksuz süt veriyoruz. Sütlerine enerji versin diye bal, protein için de yumurta katıyoruz" diye konuştu.

ZUZU VE BOTAN

Biri dişi olan iki ayı yavrusundan erkek olana Siirt'ten geçen Botan Çayı nedeniyle 'Botan', dişi olana ise 'Zuzu' ismini verdiklerinin ifade eden Hüseyin Cihan, yavruların hastanedeki bakımlarının ardından Karacabey'deki Ovakorusu Ayı Barınağı'na götüreceklerini bildirdi.

Ayı yavrularının barınakta oluşturulan küçük bir bölümde kardeş olarak bir süre yaşayacaklarını anlatan Cihan, "Zuzu ve Botan'ı daha sonra diğer yavruların yanına alacağız. Yavrulara çip takıldı. Genel muayeneleri yapıldı. Çok iyi durumdalar, bir problemleri yok. 3 aylık olduklarında gerekli aşıları da yapılacak" dedi.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN/BURSA (DHA)