Spor Eğitimci teknik direktörün namağlup başarısı

Eğitimci teknik direktörün namağlup başarısı

Paylaş
Eğitimci teknik direktörün namağlup başarısı

Çeyrek asırlık beden eğitimi öğretmeni teknik direktör Taner Öcal, Etimesgut Belediyespor ile Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta yenilgisiz lider durumda bulunuyor.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta geride kalan 13 haftada yenilgisiz lider konumda bulunan Etimesgut Belediyespor’un teknik direktörü Taner Öcal, elde ettikleri başarının takımdaki aile havasından kaynaklandığını söyledi. Çeyrek asır öğretmenlik yaptığını ve takımdaki futbolcularla baba-oğul ilişkisi kurduğunu anlatan Öcal, AA muhabirine Etimesgut’ta tarih yazmak istediklerini anlattı.

Kulüp içinde güzel bir sinerji yakaladıklarını ve çalışmalarının sonunda bir şeyler başarmanın kendilerini mutlu ettiğini anlatan Öcal, "Ben bir öğretmenim ve psikolojiyi iyi bilirim. Etimesgut’ta tarih yazılmamış. Biz bunu başarmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar yenilgi almamış olmamız takım üzerinde baskı oluşturmuyor. Biz de buna imkan vermiyoruz. Teknik ekibin takıma etkisi yüzde 20 veya 30’dur. Futbolcuya öz güven verirseniz size fazla iş düşmez" ifadelerini kullandı.

Yönetim ile teknik ekibin hedefi aynı

Taner Öcal, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve kulüp başkanı Hasan Kartal ile görüştüklerinde hedeflerinin aynı olduğunu, bu nedenle de bugün takımın başında bulunduğunu belirtti. İki başkanın da hedeflerinin yüksek olduğunu anlatan Öcal, "Belediye başkanı ve kulüp başkanımızın Süper Lig hedefleri vardı. Benim de hedeflerim örtüşünce sezona başladık ve buradayız" değerlendirmesini yaptı.

Transferleri teknik ekip yapınca başarı geldi

Teknik direktör Öcal, sezon başında takımdaki tüm transferleri sportif direktörle birlikte yaptığını, ardından başarının geldiğini anlattı. Sportif direktör Yılmaz Bal ve kendisinin önerdiği futbolcuların takıma transfer edildiğini dile getiren Öcal, şöyle devam etti: "Sisteme uygun ve karakteri düzgün futbolcuları seçtik. Belediye başkanı, taraftar, futbolcu, teknik heyet ve diğer etkenlerle tam bir aile hüviyetine büründük. Biz, takımımızı 3. Lig takımı değil de Süper Lig takımı gibi çalıştırıyoruz. Maçları tek tek düşünüyoruz. Oynayacağımız takıma göre antrenmanlarımızı yapıyoruz. Haftalık programlar yapıyoruz. Analizcimiz bir hafta sonra oynayacağımız takımın maçına gider ve bana raporunu hazırlar. Ben de onu inceler ve ona göre bir idman programı ayarlarım."

"Bu destan devam edecek mi?"

Öcal, sezon başında yönetim ve teknik heyet olarak ortaya koydukları hedefi futbolculara anlattıklarını, onların de kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti. Her maça çıkmadan önce futbolcuları motive etmek adına bir slogan belirlediklerini anlatan Öcal, "Sloganımız ’Bu destan devam edecek mi?’ şeklinde. Bu sloganı her maç öncesinde futbolcularla paylaşıyoruz. Sonrasında da futbolcularımız maça çıkıyor ve gereğini yapıyorlar" diye konuştu.

Etimesgut Belediyespor Teknik Direktörü Öcal, kulüpte hiçbir maddi sıkıntı olmadığını belirterek, "Maçtan sonra belediye başkanımız ve diğer yetkililer soyunma odasına gelir ve coşkuyu beraber yaşarız. En geç salı günü elde ettiğimiz primler herkesin hesabına yatar. Hiç sapma olmaz" ifadelerini kullandı.

"İlk yarıyı yenilgisiz kapatacağımıza inanıyorum"
Etimesgut Belediyespor’un takım kaptanı Murat Hacıoğlu ise sezon başında iyi bir takım kurduklarını ve şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.
Sezona şampiyonluk hedefiyle başladıklarını hatırlatan Murat, "Bu hedef yönünde iyi bir takım kuruldu. Kolay kolay yenileceğimizi sanmıyorum. Elbet bir gün yenileceğiz ama ilk yarıyı yenilgisiz lider bitireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Gelecekteki Süper Lig hedefinin takımı heyecanlandırdığını anlatan Murat, "Şu anda avantajlı durumdayız. Şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Maddi açıdan hiç bir sıkıntı yok. Herkes işine bakıyor. Sonuçta bu da sahaya yansıyor" diye görüşlerini aktardı.

AA

Haberin Devamı