Spor İngiltere FIFA'dan parasını geri istiyor

İngiltere FIFA'dan parasını geri istiyor

Paylaş
İngiltere FIFA'dan parasını geri istiyor

İngiltere Futbol Federasyonu, 2018 Dünya Kupası adaylığı sırasında yaptığı harcamaları FIFA'nın geri ödemesini istiyor.

İngiliz parlamentosunda Kültür, Medya ve Spor Komitesi’nin sorularını yanıtlayan federasyon başkanı Greg Dyke, 2018 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği için başvuruda bulundukları dönemde toplam 21 milyon sterlin harcama yaptıklarını, bu parayı FIFA’nın kendilerine ödemesinin "çok güzel" olacağını söyledi.

FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün futboldan men edilen başkan Joseph Sepp Blatter’ın açıklamalarının kendisi için sürpriz olmadığını belirten Dyke, "Eğer ’Rusya’yı istedik’ diyorsa oylamadan önce şike yapıldığı anlaşılıyor. Kesinlikle geriye dönüp inceleyeceğiz. Harcamalarımızı kim ödeyecek, FIFA mı? Vergi mükelleflerinin paralarının geri alınmasının iyi olacağı görüşüne katılıyorum" diye konuştu.

Blatter’ın, Rus haber ajansı Tass’a verdiği röportajda, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın Rusya’ya verilmesinin daha önce kararlaştırıldığını söylediği İngiliz basınına yansımıştı.

2018 Dünya Kupası’na ev sahipliğini almak için yoğun bir kampanya yürüten İngiltere, ilk turda 2 oy alarak elenmişti. İkinci turda 22 delegeden 13’ünün oyunu alan Rusya, kupayı düzenleme hakkını kazanmıştı.

AA

Haberin Devamı