Spor Kadın milli futbol takımı Avrupa'da çeyrek final peşinde

Kadın milli futbol takımı Avrupa'da çeyrek final peşinde

Paylaş
Kadın milli futbol takımı Avrupa'da çeyrek final peşinde

17 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elit tur müsabakalarında, grubunda ilk sırayı alarak çeyrek finale kalmak istiyor.

İsviçre, Finlandiya ve Sırbistan ile aynı grupta yer alan kırmızı-beyazlılar, 11-16 Nisan’da Adana ve Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası elit tur müsabakalarına hazırlanmak üzere Teknik direktör Necla Güngör Kırağası yönetiminde Adana’da kampa girdi.

Milliler, rakipleriyle yapacağı 3 maçın ardından grubunda ilk sırayı alması halinde Avrupa Şampiyonası’nda son 8’e kalacak.

Aday kadroya çağrılan isimler arasında sakat futbolcunun bulunmadığı ve hazırlıklarını "tam kadro" sürdüren kırımızı-beyazlılar, çeyrek final yolundaki ilk sınavını 11 Nisan’da Finlandiya karşısında verecek.
Karşılaşmalar, 5 Ocak Fatih Terim Stadı ile Tarsus İlçe Stadı’nda oynanacak.

Teknik direktör Kırağası, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde havaların soğuk olduğunu ancak Adana’da hem havanın hem de insanların sıcaklığıyla karşılaştıklarını söyledi.

"Türk insanının ne yapacağı çok belli olmuyor" diyen Kırağası, şunları kaydetti:

"Bu maçlarda kendi takımımız adına tecrübe kazanacağımızı düşünüyorum. Kadın futbolu dünyada çok önde gelen bir spor branşı ama ülkemizde bu durum çok daha farklı. Madalyonun öbür yüzünü çevirdiğimiz zaman çok güçlü rakiplerle bir araya geleceğimizi görüyoruz. Rakiplerimiz ilerleme kaydederken biz de ülkemizi temsil edeceğiz. İnşallah maçlar sonunda grupta ilk sırayı alarak Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseliriz."

Kampa giren kadro

17 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı kadrosu şu isimlerden oluştu:

Dilara Hamurcu (Essenhonebek), Tuğçe Üzmez, Ceren Akkaya, Ece Türkoğlu, Derya Ayhan, Damla Bozyel (Karadeniz Ereğlispor), Şevval Alpavut, Sema Polat (Fomget Gençlikspor), Nurdan Yurdakul (Ovacıkspor), Vehpiye Buse Azak (Rize Belediyespor), Dilara Uzun (Kireçburnuspor), Merve Odabaşı, Esra Manya (1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor), Sabiha Uyaner (Borussia Monchengladbach), Aybüke Rakop, Setenay Sırım (Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi), Demet Kılınç (Gazikentspor), Eda Ceren Gören (Bochum 1848), İlayda Civelek, Ceren Çam (Amasya Eğitimspor), Birgül Sadıkoğlu (Eskişehirspor), Kader Hançar (Ataşehir Belediyespor).

Maç programı
11 Nisan Cumartesi:
14.00 Türkiye-Finlandiya (Tarsus İlçe)
14.00 Sırbistan-İsviçre (Adana 5 Ocak Fatih Terim)
13 Nisan Pazartesi:
14.00 Türkiye-İsviçre (Adana 5 Ocak Fatih Terim)
14.00 Finlandiya-Sırbistan (Tarsus İlçe)
16 Nisan Perşembe:
14.00 Finlandiya-İsviçre (Adana 5 Ocak Fatih Terim)
14.00 Türkiye-Sırbistan (Tarsus İlçe)

AA

Haberin Devamı