Gündem 1 ay önce baba olmuştu

1 ay önce baba olmuştu

Paylaş
1 ay önce baba olmuştu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 polisten Osman Küçükdillan 1 ay önce baba olmuştu. Diğerlerinin de hikâyeleri yürekleri yakıyor...

Terör bugün, Bingöl Karlıova'da polisleri hedef aldı. KCK davasıyla ilgili takviye birlik olarak görev alan polisleri taşıyan midibüse yönelik bombalı saldırıda 8 çevik kuvvet mensubu şehit oldu, 3'ü ağır olmak üzere 9 polis de yaralandı.

>> İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ

Ajanslar, şehit polislerin yürek yakan hayat hikayelerini geçmeye başladı.

AYNI SİTEDEN 2 ŞEHİT
2 yıllık polis memuru Osman Küçükdillan'ın şehit düştüğü haberi Konya'da oturan ailesine Emniyet Müdürlüğü yetkililerince verildi.

Yaklaşık 1 ay önce baba olduğunu belirtilen şehit Küçükdillan'ın evinin ise, bugün son yolculuğuna uğurlanacak olan Afyonkarahisar'daki patlamade şehit olan er Abdullah Tokgöz ile aynı sitede olması dikkat çekti.

MESLEĞİNİ YAPAMAYINCA POLİS OLMUŞTU
Bingöl'de şehit olan polislerden biri de İzmirli Samet Kırcalı'ydı... Halkla ilişkiler bölümünden mezun olduktan sonra iş bulamayınca geçen yıl polis olan ve Bingöl'e atanan Kırcalı'nın yakınları acıya boğuldu.

28 yaşındaki polis memurunun acı haberi, Kırcalı'nın meslektaşları tarafından Karşıyaka Atakent'te oturan babası Şaban Kırcalı'ya iletildi. Eşi Mualla Kırcalı'yı 12 yıl önce kaybettiği öğrenilen Şaban Kırcalı, oğlunun acı haberiyle yıkıldı. Acılı babaya en büyük desteği oğlunun meslektaşları verirken, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı da Şaban Kırcalı'ya taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Polis Memuru Samet Kırcalı'nın, Kocaeli Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olmak için sınavlara girdiği, ardından Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 2011 Ocak ayında mezun olduğu, 2011 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evlenerek, Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevine başladığı belirtildi. Acı haber sonrasında Şehit Polis Memuru Kırcalı'nın baba evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı. (DHA)

3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit polislerden Cuma Mercimek'in acı haberi de Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki evine ulaşınca baba Ömer, anne Ayşe Mercimek ile 4 kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

Ağıtların yükseldiği evde gözyaşlarına boğulan aileyi ziyaret eden Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk taziye diledi. Şehit babası Ömer Mercimek, metanetini koruyarak acısını paylaşmaya gelenleri karşılarken, diğer aile fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin baba evi Türk Bayrakları ile donatıldı. Şehit Cuma Mercimek'in 3 ay kadar önce Mehtap Mercimek ile dünya evine girdiği belirtildi. (Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

ŞEHİT POLİS 15 GÜN SONRA NİŞANLANACAKTI

PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 8 polisten Elazığlı Fatih Celayir'İN 15 gün sonra Ebru Şen ile nişan yapacağı öğrenildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Emniyet Müdürü Ayhan Buram, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, şehit ailesinin evine giderek şehidin yakınları ile görüştü. 112 Acil Servis ambulansı şehidin evinin önünde bekletilirken, eve Türk bayrağı asıldı.

Şehit 1987 Fatih Celayir'in aynı saldırıda şehit olan Ümit Yıldırım ile Bingöl'de bekar evinde birlikte kaldıkları belirtildi.

2 AY ÖNCE TAYİNİ ÇIKMIŞTI
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ndeki terörist saldırıda şehit olan polislerden 24 yaşındaki Gökhan Kuzu'nun Mersin'deki baba evi yasa büründü. 3 yıllık polis memuru Gökhan Kuzu'nun acı haberi merkez Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki evde baba Ahmet Kuzu Malatya'da olduğu için anne Selvi Kuzu'ya verildi.

Evladını hain saldırıda kaybetmenin acısını yaşayan anne Selvi Kuzu fenalık geçirdi. Şehit annesine ilk müdahaleyi polislerle birlikte eve gelen sağlık ekibi yaptı. Sakinleştirici iğne yapılan Selvi Kuzu, "Gökhanım" diye feryat ederek gözyaşı döktü.

Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan şehit annesi, evdeki üniformalı polislere sarıldı. Bu arada şehit evine dev Türk bayrağı asılırken, bir ambulans da evin önünde hazır bekletildi.

Kuzu ailesinin 3 çocuğundan biri olan Gökhan Kuzu'nun 3 yıllık polis memuru olduğu ve 2 ay önce Kütahya'dan Bingöl'e tayininin çıktığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin Malatya veya Mersin'de toprağa verileceği kaydedildi.

ŞEHİT OLMASAYDI AİLESİNE EV ALACAKTI

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’ne bağlı Hacılar Köyü’nde PKK’lı teröristlerin karayolundaki menfeze döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan 8 polisten Gökhan Kuzu’nun Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Erkenek Beldesi’ndeki baba evine de ateş düştü.

Acı haberle yıkılıp gözyaşı döken baba Hüseyin Kuzu, Erkenek’teki evinde taziyeleri kabul etti.

Şehit polisin cenazesinin yarın Erkenek Beldesi’nde toprağa verilmesi beklenirken, amca Mustafa Kuzu, yeğenin şehit olmadan önce tek hayalinin çalışıp ailesine bir ev almak olduğunu söyledi. Amca Kuzu, "Bu tür olayların sonlanmasını istiyoruz. Daha genç, körpecik, ailesine bakan biriydi. Bekardı, evin en küçük oğluydu. 2 yıldır yeni göreve başlamıştı. Ailesine ev almayı düşünüyordu. Ondan sonra da evlenmek istiyordu" dedi.
Şehit haberiyle birlikte belde de Türk bayraklarıyla donatıldı.

TRABZONLU POLİS YILDIRIM’IN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ



Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 8 polisten 27 yaşındaki Ümit Yıldırım’ın Trabzon’daki evine ateş düştü.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında, terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle şehit olan polis memuru Ümit Yıldırım’ın, Trabzonun Araklı İlçesi’ne bağlı Türkeli Köyü’ndeki evine acı haber bugün öğle saatlerinde ulaştı. 2 yıl önce Polis Yüksek Okulu’nu bitirdiği, 1 yıl önce Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladığı öğrenilen Ümit Yıldırım’ın bekar olduğu öğrenildi.

Acı haberi alan annesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit polisin babasının yıllar önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

'KÜRT-TÜRK KARDEŞTİR'

Bingöl-Erzurum karayolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan polis memuru Murat Toprak’ın baba evinde hüzün yaşanıyor.

Toprak’ın şehit olduğunun duyulmasının ardından, Kahta ilçesi Narsırtı köyündeki baba evine Türk bayrakları asıldı. Kahta Kaymakamı Metin Esen ve Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, şehidin ailesini evinde ziyaret ederek, aile fertlerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin babası Ramazan Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de Kürtlerle Türklerin bir sıkıntısı olmadığını belirterek, "Kürt-Türk diye bir şey yoktur. Kürt-Türk hepsi kardeştir. Böyle kalleşler araya giriyor. Kürt de bizim kardeşimiz, Türk de bizim kardeşimizdir. Bu Kürt ya da Türk davası değildir" dedi. Şehit Murat Toprak’ın bekar olduğu ve 2 yıl önce polis olduğu belirtildi. Şehit Murat Toprak’ın, Toprak ailesinin 6 çocuğunun en küçüğü olduğu ve cenazesinin yarın memleketinde toprağa verilmesinin beklendiği kaydedildi.

’ÖLÜM KALBİME İŞLİYOR HER GECE’

Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yola döşen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memurundan Şeyhmus Karakut’un, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına yazdıkları yürekleri dağladı. Genç polisin, 28 Nisan tarihinde Facebook sayfasına ’Ölüm kalbime işliyor her gece’ notunu yazdığı görüldü.

DHA- AA